Szabadlábon védekezhet az a három támadó, aki péntek éjjel berontott Pócs János fideszes politikus lányának születésnapi partijára, majd balhézni kezdtek, megverték a házigazdát és összetörték a bútorokat.

Berontottak az ünnepségre

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, egy 3 fős társaság péntek éjjel részegen, hívatlanul beállítottak a fideszes országgyűlési képviselő, Pócs János udvarára, és az ott születésnapot ünneplő vendégeket válogatás nélkül rúgták, ütötték-verték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videó is készült az esetről

Az esetről az udvari kamera videót is készített, amit a honatya a közösségi oldalán megosztott. A videót itt tudod megnézni.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A rendőrök fogták el őket

„Éjfél után azzal ébresztett a lányom, hogy balhé van az udvaron, idegenek törtek rájuk. Mire kiléptem az ajtón, már eltűntek, de a rendőrök pár perc múlva a főúton elfogták őket” – mondta a Blikknek a politikus.

Megkínálták egy pohár borral

Amikor kiderült, hogy a két férfi és egy nő is bulizni akart, Pócs János lánya, Kati szelíden elmagyarázta, hogy ez egy zártkörű rendezvény, de ha gondolják, igyanak velük egy pohár bort. Az idegenek elfogadták az italt, de utána nem akartak elmenni.

Ütötte, ahol érte

‘Azt kiabálták, biztos azért küldik el őket, mert cigányok. A fiatalok türelmesen elmagyarázták, hogy ők csupán baráti körben szeretnének ünnepelni, amikor elszabadult a pokol. Egy nő előbb pofonvágta Katit, majd leteperte a földre és ütötte, ahol érte.’

A bútort is összetörték

A többi vendég sokkot kapott, még védekezni sem tudtak, amikor a két idegen férfi rájuk támadt. Miután mindenkit összevertek, búcsúzóul a 300 ezer forintos bútort is összetörték. Az egyik támadó pedig az asztalról levett egy üveg italt és azzal sétált ki az utcára.

Megsérült a képviselő lánya

Pócs János lánya és barátai az orvosi ügyeleten látleletet vetettek, majd feljelentést tettek a rendőrségen. A fiatal nőnek az arca, a koponyája és a mellkasa zúzódott, de pszichésen sokkal inkább megviselték őt a történtek.

Összefüggés lehet a korábbi esettel

„Úgy gondolom, ez a támadás összefüggésben áll azzal, hogy két hónapja megvédtem a lincseléstől egy családapát, akit az új szomszédja félholtra vert. Az a férfi letartóztatásba került, de a rendőrök előtt megígérte, hogy én leszek a következő. Erre azt feleltem, csak akkor maradhat Jász­apátiban, ha beilleszkedik. Ha nem képes rá, akkor távozzon. Nos, ő az utóbbit választotta: árulja a házát, amit pár éve 5 millió forintért vett, most 15 milliót kér érte” – mondta Pócs János.

Korábban megakadályozott egy lincselést

Ahogy a Kékvillogó is megírta júniusban, elszabadultak az indulatok egy túl hangos családi rendezvény miatt Jászapátiban. Egy helyi férfi a bömbölő zene miatt maga kereste fel a rendőrséget, ahol azt mondták nem tudnak neki segíteni, mire pedig hazaért 30-40 ember várta a háza előtt.

Ütötték, verték a férfit

A férfit ezután kirángatták az autójából, megverték és számon kérték, hogy miért ment el a rendőrségre. Ezt ráadásul a 7 éves kislánya és a 10 éve kisfia is a házból nézte végig, akiket ezután pszichológushoz vittek.

Nem segített a szomszéd

A rendőrök elmondása szerint a férfin a saját szomszédja se segített, az utcán nézte, ahogy verik. Nem véletlen, hogy a bántalmazott férfi ezután úgy döntött, hogy elköltözik Jászapátiról.

Pócs hívta a rendőröket

A rendőrök a fideszes parlamenti képviselő hívására mentek ki az esethez és mentették meg a férfi életét. A nagyon hangos házibulit egyébként egy Seres Krisztián nevű mulatós zenész tartotta, aki egy fenyegető üzenetben jelezte Pócsnak, hogy „ő lesz a következő”. A bántalmazott szomszéd nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: részlet a videóból – Forrás: Facebook