2021. augusztus 14-én éjjel betörtek Pócs János otthonába, ahol 15 fiatal zártkörű rendezvényt tartott. A három elkövető megtámadta a társaságot, verekedtek, üvegeket törtek, asztalokat borítottak és komoly sérüléseket okoztak.

Posztolt az esetről a képviselő

Pócs János fideszes országgyűlési képviselő a Facebook-oldalára posztolta ki, hogy betörtek az udvarukra és megtámadták a lányát és a társaságát, miközben egy kertipartyt tartottak. A támadók bántalmazták a lányát és a rendezvény többi résztvevőjét is. Erről a képviselő Facebook-oldalán videó is látható.

Sérüléseket okoztak

A támadók nem csak tárgyakban tettek kárt, azon kívül, hogy asztalokat borítottak fel és üvegeket törtek össze, több sérülést is okoztak a fiataloknak. A kórházban megállapított diagnózisok között szerepel Arc-, mellkas- és koponyazúzódás is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem hátrál meg a képviselő

A képviselő az esetről szóló posztjának második felében romaként azonosítja az elkövetőket: „Továbbra is fenntartom, hogy a romák többsége tisztességes, dolgos ember, akiket nem lehet a csoportosan elkövetett garázdaság ügyében indított eljárás elkövetőivel (F. János, F. Anita, ifj. Sz. Zsolt) egy lapon kezelni, azonban a törvényszegőkkel szemben továbbra sem hátrálok meg!”

Tisztelettel vendégül látták őket

Az elkövetők a helyszínen és a rendőrségen is azt állították, hogy a cigányságuk miatt nem engedték be őket a rendezvényre, ami egyébként zártkörű volt. A képviselő azt mondja, az ünneplők ennek ellenére „tisztelettel vendégül látták őket egy pohár italra”, csak ezután kérték őket, hogy távozzanak.

Eljárás indult

A Jászberényi Rendőrkapitányság annyit nyilatkozott az esettel kapcsolatban, hogy garázdaság bűntette, valamint testi sértés vétség elkövetése miatt eljárást indítottak az ügyben.

Korábban megakadályozott egy lincselést

Ahogy a Kékvillogó is megírta júniusban, elszabadultak az indulatok egy túl hangos családi rendezvény miatt Jászapátiban. Egy helyi férfi a bömbölő zene miatt maga kereste fel a rendőrséget, ahol azt mondták nem tudnak neki segíteni, mire pedig hazaért 30-40 ember várta a háza előtt.

Ütötték, verték a férfit

A férfit ezután kirángatták az autójából, megverték és számon kérték, hogy miért ment el a rendőrségre. Ezt ráadásul a 7 éves kislánya és a 10 éve kisfia is a házból nézte végig, akiket ezután pszichológushoz vittek.

Nem segített a szomszéd

A rendőrök elmondása szerint a férfin a saját szomszédja se segített, az utcán nézte, ahogy verik. Nem véletlen, hogy a bántalmazott férfi ezután úgy döntött, hogy elköltözik Jászapátiról.

Pócs hívta a rendőröket

A rendőrök a fideszes parlamenti képviselő hívására mentek ki az esethez és mentették meg a férfi életét. A nagyon hangos házibulit egyébként egy Seres Krisztián nevű mulatós zenész tartotta, aki egy fenyegető üzenetben jelezte Pócsnak, hogy „ő lesz a következő”. A bántalmazott szomszéd nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.