A Kecskeméti Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy nő és az élettársa ellen, akik 2018 februárja és 2020 májusa között több kamionost is kifosztottak.

Büntetett előéletűek voltak

Mind a nő, mind az élettársa büntetett előéletű, 2018-ban pedig azt találták ki közösen, hogy kamionos pihenőhelyeken lopással fognak pénzt szerezni. A módszerük több mint 2 évig működött, ezalatt 23 pihenő kamionsofőrt loptak meg.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kidolgozott módszer

A tettesek előre kidolgozott módszere az volt, hogy hogy a férfi az élettársát autóval a pihenőhelyekre szállította, majd a nő a kamionok fülkéjének ajtaját kinyitotta és az alvó sofőrök értéktárgyait és készpénzét ellopta.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Volt B-tervük is

A vádlottak megegyeztek abban is, hogy ha a nő a kamionsofőröket ébren találja, akkor szexuális szolgáltatást ajánl fel nekik, közben pedig ellopja a sofőrök értéktárgyait és készpénzét.

23 kamionvezetőt fosztottak ki

A vádlottak 2018 februárja és 2020 májusa között tevékenykedtek, ezalatt pedig 23 kamionost sikerült meglopniuk. A bűncselekményeket az ország több pontján, de jellemzően az M5-ös és az M7-es autópályák közelében lévő pihenőhelyeken követték el. A vádlottak a legtöbb esetben készpénzt és mobiltelefonokat loptak, de többször elvitték a sértettek iratait is, egy esetben pedig egy tabletet is zsákmányoltak.

250 ezer forintos zsákmány

A legnagyobb értékű kárösszeg 250 ezer forint volt, amit összehoztak, de volt olyan eset, amikor mindössze 3 ezer forintot szedtek össze. Összeségében körülbelül 2 millió forintot szedtek össze a bűncselekmények alatt, a kár túlnyomó része viszont nem térült meg.

Letartóztatásban van

A Kecskeméti Járási Ügyészség többrendbeli, bűnszövetségben elkövetett kifosztás bűntettével, lopás bűntettével és vétségével vádolja a nőt és az élettársát. A nő jelenleg letartóztatásban van, míg a férfi bűnügyi felügyelet alatt áll.

Letöltendő börtönbüntetés

Az ügyész letöltetendő börtönbüntetést, valamint a közügyektől való eltiltást indítványozott a vádlottakkal szemben, akiknek a bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Szintén kamiont fosztott ki

2020 nyarán egy 28 éves férfi egy éjszakai pihenőjét töltő ukrán kamiont tört fel az M70-es autópálya Kerka pihenőhelyén. A nyomozók később azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható iváni férfit, akit a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság és a Soproni Rendőrkapitányság munkatársaival közösen 

Kávéfőzőket lopott

A férfi több mint 10 millió forint értékben lopott 160 kávéfőzőgépet a kamion pótkocsijáról. Az elkövető ellen lopás miatt indítottak eljárást és a letartóztatását kezdeményezték a rendőrök.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kamion, Forrás: BPK montázs