Útonálló módon szedték el egy társaság pénzét a Veszprém vármegyei városban. Szerencsére azonban nem jutottak messzire, hamar kattant rajtuk a bilincs.

Senki sem maradt szabadlábon

Mindegyik tagját elfogták annak a társaságnak, amelyik fegyverrel követelt pénzt két embertől Várpalotán – közölte oldalán a rendőrség szombat este. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt történt a bűncselekmény

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Riasztó jelenetek

Az egyik áldozat szombaton hajnalban, négy óra körül tett bejelentést a rendőrségen. Elmondása szerint a várpalotai autóbusz-pályaudvaron várakozva egyszer csak odalépett négyfős társaságukhoz három ismeretlen személy, és egy fegyvernek látszó tárggyal megfenyegették őket.

Megsejtették, hogy nem igazi a pisztoly

A trió pénzt követelt tőlük, ezt pedig azzal nyomatékosították, hogy ha nem adnak nekik pénzt, golyót repítenek a fejükbe. A fegyvernek látszó tárgyat pedig folyamatosan feléjük tartva többször átadták egymásnak. Szerencsére azonban az egyik áldozatnak feltűnt, hogy nem éles fegyvert szegeznek rájuk.

Nem maradtak sokáig szabadon

Ennek következtében kicsit már el mertek távolodni a fenyegetőző banditáktól – ennyi pedig elég volt ahhoz, hogy szólni tudjanak a zsaruknak. Az egyenruhásokat a helyszínen elfogták a 33 és a 15 éves sárkeresztúri elkövetőt, továbbá 27 éves dégi társukat, majd rögvest előállították őket a várpalotai kapitányságra.

Őrizetbe vették őket

A legidősebb tettesnél megtalálták a bűncselekmény elkövetéséhez használt fekete színű műanyag sportfegyvert, melyet lefoglaltak. Ezt követően mindhármójukat átszállították a vármegyei kapitányság épületébe, ahol őrizetbe vételük mellett a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket.

Hamarosan jöhet a letartóztatás

Fegyveresen és csoportosan elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt indult büntetőeljárás. A nyomozó hatóság előterjesztést tett az illetékes ügyészségen mindhárom férfi letartóztatásának indítványozására – utóbbit pedig a bíróság minden bizonnyal el is fogja rendelni.

Akár tizenöt évet is kaphatnak

Amennyiben a bandatagokat bűnösnek találják, akkor súlyos büntetésre számíthatnak, ugyanis ennek a bűncselekménynek a büntetési tétele – a halmazati szabályokra figyelemmel – öt és tizenöt év közt mozog. A fegyveres és csoportos minősítés megléte pedig súlyosító körülmény lesz. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videó az előállítás pillanatairól

(Kiemelt képünk is ebből a videóból származik.)