Több egység is kivonult a város Uzsoki utcájába, hogy megfékezzék a lángokat. Szerencsére nem sérült meg senki. Egy meghibásodott elektromos vezeték lehet a ludas.

Jókor jött a segítség

Szomszéd riasztott péntek este egy kisgyerekes családot Dunaharasztiban, hogy ég a házuk és meneküljenek – hangzott el a Tv2 Tények című műsorának szombat esti adásában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Teljesen megsemmisült a tető

Éppen akkor ért ugyanis haza, a hatalmas füstöt látta meg, öt perccel később pedig már lángolt a tető, amely végül teljesen megsemmisült a tűzben, és a födém is megsérült. Néhány elszenesedett gerenda és tégla oszlop maradt az épület tetejéből.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szinte ki sem akartak jönni

„Jöttem haza bringával (…) és akkor láttam, hogy füstöl a tető. Megfordultam, akkor még jobban füstölt, szóltam, hogy még becsöngettem, szóltam a tulajnak, nagy nehezen kijöttek, és akkor rá egy öt percre már lángolt a ház”- idézte fel az érintett.

A kertben voltak éppen

Több helyről is jöttek tűzoltók, de mivel nem volt tűzcsap a közelben, először csak lassan haladtak az oltással, ráadásul már a gázpalackot is majdnem elérte a tűz. „Tudtam, hogy a gyerek meg az anyukája a kertben volt, és mikor már mondták, hogy a gázpalack hol van, akkor kijöttek, átmentek a szomszédhoz” -nyilatkozta a csatornának egy másik környékbeli.

Sikerült megállítani a tovaterjedést

A házban élő házaspárnak és a gyereküknek nem esett baja, a tűzoltók végül kihozták a gázpalackot is és megfékezték a tüzet, így a lángok nem terjedtek tovább a főépületre. „A tűzoltók több vízsugár segítségével oltották el a lángokat, akadályozták meg a tűz továbbterjedését” – nyilatkozta az esettel kapcsolatban a vármegyei katasztrófavédelem szóvivője.

Gyűjtés indult

Csámpai Attila hozzátette, az oltás során egy gázpalackot is kihoztak az épületből. Az épület tetőszerkezete, illetve a födémek is károsodtak. A csatorna információi szerint egy elektromos hiba – egészen pontosan egy villanyvezeték – okozhatta a bajt. A családnak most gyűjtést szerveznek az utcában, hogy segítsék az újjáépítést

Több egység érkezett a helyszínre

A tetőszerkezet egyébként teljes terjedelmében lángolt, amikor a tűzoltók kiértek, s három vízsugárral tudták csak megfékezni a tüzet. Az esethez a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók vonultak ki, de érkeztek önkéntes egységek a környező településekről is.

Sikerült elkerülni a még ennél is nagyobb bajt

A dunaharaszti önkéntes tűzoltók arról számoltak be, hogy az áramtalanítás után egy vízsugárral megakadályozták, hogy a tűz az épület további részeire is átterjedjen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk illusztráció, nem a helyszínen készült, forrás: Facebook.)