Megdöbbentő családi tragédia történt a 6-os számú főúton. Egy 49 éves asszony és 9 éves fia vesztette életét, Dunaföldvár térségében, amikor egy teherautó és egy személyautó ütközött össze eddig tisztázatlan körülmények között. Az ismerősök egyelőre csak találgatják, mi történhetett, többen műszaki hibára gyanakodnak. Azt mondják, Mariann óvatos sofőr volt.  

Tragikus ütközés

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy tragikus baleset történt augusztus 31-én 12 óra 40 perc körül a 6-os számú főúton Dunaföldvár térségében. A 84-es kilométerszelvényben egy teherautó és egy személyautó ütközött össze eddig tisztázatlan körülmények között. A balesetben két személy a helyszínen elhunyt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Anya és fia halt meg

A helyszínről származó információk szerint egy 49 éves dunaföldvári nő és 9 éves kisfia halt meg a balesetben. A személyautó Dunaföldvár felől tartott Dunaújváros irányába, amikor eddig tisztázatlan okok miatt áttért a szemközti sávba és frontálisan ütközött a vele szembe érkező sódert szállító teherautóval.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Maga alá gyűrte

Mindkét jármű az útmenti kukoricásba sodródott. A kamion teljesen maga alá gyűrte a személyautót. A balesetben könnyebben megsérült a kamiont vezető szalkszentmártoni férfi is.

Műszaki mentés a helyszínen

A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint műszaki mentés céljából a dunaújvárosi, a paksi és a solti hivatásos, valamint a dunaföldvári önkéntes tűzoltók vonultak ki a helyszínre. A kaviccsal megrakott kamiont áramtalanították a tűzoltók, valamint az üzemanyag szivárgása miatt egy vízsugárral és egy porral oltóval biztosították a helyszínt.

„Az már nem autó volt, hanem rom”

 „Láttuk a roncsot, amit elvittek. Az már nem autó volt, hanem csak egy rom. Teljesen felismerhetetlen volt, nem is hasonlított kocsira. Ha nem mondják, hogy egy autó volt, akkor nem tudtam volna megmondani” – mondta egy szemtanú.

 Óvatos sofőr volt

Az autóban egy 49 éves családanya és 9 éves kisfia utaztak. Ismerősei szerint az asszony, Mariann óvatos sofőr volt, aki mindig elővigyázatosan vezetett, főleg, ha a fia is vele utazott. 

„Soha nem tudjuk meg, mi történt”

„Talán soha nem tudjuk meg, hogy történhetett ez a szörnyűség veletek, Mariann… Legyen könnyű a föld mindkettőtöknek” – írta a család egyik ismerőse. 

Defekt okozhatta a bajt

Szemtanúk közül többen is azt mondják, hogy nem kizárt, hogy a balesetet műszaki hiba okozta. Vannak, akik szerint a Fiat defektet kapott, ezért csapódott át a szembejövő sávba – írja a Bors. Egyelőre azonban nem tudni pontosan, mi is történhetett, a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az ügyet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: police.hu