Talán nem is gondolnánk, mennyi minden múlik azon, hogy autónk kerekein milyen gumiabroncsok vannak. Éppen ezért, bár Magyarországon nincs törvényes jogszabály arra vonatkozóan, hogy melyik évszakban milyen típusú gumiabroncsot kell használnunk, ennek ellenére fontos, hogy a szezonális abroncsainkat időben lecseréljük.

Tavasszal fel kell kerülnie autóink kerekeire a nyári gumiknak, ősszel pedig, amikor a hőmérő higanyszála már tartósan 7 Celsiusfok alatt van, téli gumira lesz szükségünk. A szezonális abroncscsere során minden alkalommal meg kell vizsgálnunk abroncsaink állapotát, hiszen egy elkopott, elhasználódott gumiabronccsal nem lesz biztonságos a közlekedés. Ilyenkor meg kell néznünk az adott abroncsok profilmélységét, illetve ellenőriznünk kell azt is, hogy nincs-e az adott gumin valamilyen sérülés vagy deformitás. Amikor egy gumiabroncs tönkrement, mindenképpen új szettet kell vásárolnunk.

Miben segíthetnek az ADAC nyári gumi tesztjei?

Nem csak télen, de nyáron is nagyon fontos a biztonságos közlekedés. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a legjobb autógumikkal szereljük fel a gépjárművünket. Rengetegen kapaszkodnak az ADAC nyári gumi tesztjeibe tavasszal, amikor új szezonális abroncsot kell vásárolni. Ezek az eredmények főleg azoknak az autótulajdonosoknak lehet nagy segítség, akik nem értenek túlzottan az abroncsokhoz.

Bár sokan azt hiszik, hogy az ADAC nyárigumi tesztjeiből egyértelműen kiderül az, hogy számunkra melyik lehet a legideálisabb modell, ez azért ennél összetettebb dolog. Egyrészt gumivásárlás során mindenképpen meg kell néznünk azt, hogy a mi autónkra pontosan mekkora méretű gumi való, másrészt az abroncsteszt eredmények átnézése mellett jó ötlet lehet felhasználói véleményeket is olvasnunk az adott abroncsmodellel kapcsolatban. Az ADAC nyári gumi tesztjein a szakemberek nedves és száraz útviszonyok között is megvizsgálják az abroncs teljesítményét, majd az induló gumiabroncsok eredményeit rangsorolva bemutatják nekünk, hogy melyik lehet a legmegbízhatóbb gumiabroncs az évben.

Mi derült ki a 2024-es ADAC nyári gumi teszteredményéből? 

2024-ben februárban tették közzé a legfrissebb ADAC nyári gumi teszteket, ahol a szakemberek 16 abroncsot vizsgáltak meg 215/55 R17 méretben. Az ekkora abroncsmérettel rendelkező gumik a kompakt SUV-típusú autók számára lettek kifejlesztve.

A teszt során megnézték az induló gumiabroncsok kanyarstabilitását, fékezhetőségét, tapadását, üzem-anyagfogyasztását, illetve a zajszintjét is. Néhány abroncsmodellt teszteltek a kényelem, a gazdaságosság, illetve a biztonsági jellemzők tekintetében is. A dobogóra pedig nem meglepő módon 3 kiváló teljesítménnyel rendelkező nyári gumiabroncs került fel. Az ADAC nyári gumi tesztje szerint tehát tökéletes választás lehet számunkra a Continental PremiumContact 7, a Michelin Primacy 4+, illetve a Kumho Ecsta HS52 abroncsmodell is. Ezek mellett jó eredményeket ért el a Debica Presto UHP2, a Dunlop Sport Maxx RT2, illetve a Bridgestone Turanza 6 is.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő az autogumiakcio.hu oldalt működtető cég.

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.