Tűz ütött ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Ökörítófülpösön az idősek otthonában csütörtök reggel, az intézmény egyik szobájában egy férfi holttestét találták meg a tűzoltók, huszonhat ember füstmérgezést szenvedett

Kivonultak a tűzoltók

Ökörítófülpösön, a Kossuth Lajos utcában lévő intézményhez öt járművel tizenkilenc tűzoltó vonult ki, az egyszintes épületben huszonöt lakó és két ápoló tartózkodott.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Négy embert mentettek ki

Az egyik szobában az ágy és a mellette lévő kerekesszék égett, a tüzet egy dolgozó kezdte oltani az ablakon keresztül egy porraloltó-készülékkel.Négy idős lakót a tűzoltók mentettek ki.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy holttestet találtak

Az egyik mozgáskorlátozott férfi holttestét az egyik szobában, az ágyon találták meg, huszonhat ember füstmérgezést szenvedett – közölte Mukics Dániel szóvivő.

Cigaretta miatt keletkezhetett a tűz

Az izzó részeket a tűzoltók hűtötték vissza, majd egy hőkamerával átvizsgálták és átszellőztették az épületet. A tüzet valószínűleg ágyban dohányzás okozta, a pontos keletkezési körülmények feltárására tűzvizsgálat indult.

Mentőautók érkeztek

A település Facebook oldalán azt írták a helyi lakosok, hogy legalább 6-7 mentőautó érkezett a tűzesethez. Az egész települést megdöbbbentette a tragédia.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a tűzeset után – Forrás: Facebook/Ökörítófülpös