A jászfényszarui testvérpár csuklóján a bejelentéstől számított két órán belül kattant a bilincs. A megalapozott gyanú szerint, egy lakatlan házból tulajdonítottak el különböző tárgyakat, amiket nem tartottak meg, azokat eladták.

Lakatlan volt az épület

Egy hatvani lakos tett bejelentést a Jászfényszarui Rendőrőrsre, mert a helyi, jelenleg lakatlan ingatlanának udvarára, közelebbről nem meghatározható időpontban, ismeretlen személy bement, és a házból különböző használati tárgyakat – táskát, kályhát, gáztűzhelyet, porcelán étkészletet – tulajdonított el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

A porcelánt is vitték

Fotó: police.hu

Hamar egy testvérpárra terelődött a gyanú

A jászsági rendőrök a bejelentést követően azonnal megtekintették a helyszínt, adatokat gyűjtöttek és tanúkat hallgattak ki. Az elsődleges nyomozási cselekmények során az egyenruhások figyelme egy helybéli testvérpárra terelődött, akiket elszámoltattak a bűncselekménnyel kapcsolatban.

Ez is érdekelhet:

Kihallgatták őket

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a 20 és 24 éves férfiakat, akik semmit sem tagadtak. Elmondták, hogy kihallgatásuk előtt egy héttel mentek be a kiszemelt házba.

Eladták a zsákmányt

Elmondták továbbá, hogy az ellopott tárgyak egy része lakcímükön található, míg a nagyobb értéket képviselő kályhát és gáztűzhelyet eladták.

Ez is érdekelhet:

Megtalálták a lopott tárgyakat

A rendőrök a gyanúsítottaknál megtalálták az eltulajdonított tárgyakat, sőt az alkalmi vevőnek eladott kályhát és a gáztűzhelyet is lefoglalták a kutatást végző nyomozók.

Eljárás indult

A Jászberényi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetése miatt folytat eljárást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: police.hu