Szolnokon, a Széchenyi körút párhuzamos közlekedésre alkalmas útszakaszán, egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen – kellő körültekintés nélkül lelépő és áthaladó – szépkorú gyalogost ütött el 2021. augusztus 1-jén egy, a belső forgalmi sávban haladó,  szintén szépkorú járművezető, melynek következtében a gyalogos 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Ez a baleset is elkerülhető lehetett volna, ha

  • a gyalogos a kijelölt gyalogos-átkelőhelyre történő lelépése előtt mindkét irányba körültekint, továbbá a járművezetővel a szemkontaktust felvéve meggyőződik az átkelés veszélytelenségéről;
  • a járművezető olyan sebességgel közelíti meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet, hogy ha gyalogost lát, biztonságosan meg tudjon állni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Ezt kéri a rendőrség

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy a családtagok figyelmeztessék a nagyszülőket, idős rokonokat, hogy ugyan az időskor velejárója a látás- és hallásromlás, és a reflexek csökkenése, azonban ezeket fel is kell ismerni, és a közlekedés során ezt figyelembe kell venni! Emellett az időjárási körülmények és forgalmi viszonyok felmérése is helyet kell, hogy kapjanak a mérlegelés során, írja a police.hu.

Videó az esetről:

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tragédia is történt Szolnokon

Amint azt a Kékvillogó is megírta két kamion frontálisan összeütközött a 4-es úton Szolnoknál szerdán kora délután. Az első információk szerint a balesetben mindkét sofőr a helyszínen meghalt, az utat lezárták.

Kapcsolódó:

Felüljáron történhetett

Az Útinform a honlapja azt írta: a baleset a 4-es út Szolnokot elkerülő szakaszán, a 95-ös kilométernél, a vasúti felüljárón történt. A forgalmat a 32-es úton Szolnokon át terelték.

Olvasónk felvétele

Hasonló tragédia a 8-as úton is

Egy nyerges vontató, egy kisteherautó és két autó ütközött össze a 8-as főúton, egy ember a kórházba szállítás után meghalt. A karambol Karakó közelében történt a 111-es kilométerkőnél történ.

Egy biciklis is életét vesztette

A tragédia alig egy órával azután történt, hogy halára gázoltak egy kerékpárost Sárváron – írta meg a Blikk.

Ez is érdekelhet:

Ittasan nehéz vezetni

Mezőkövesd közelében vezetett ittasan egy férfi, aki az út melletti árokba hajtott, majd az ennek következtében kialakult forgalmi torlódás során egy másik figyelmetlen sofőr is balesetet okozott. A 69 éves férfi a Mezőkövesd és Bogács közötti úton az egyik útkanyarulatban elvesztette uralmát a járműve felett és az árokba hajtott, majd visszasodródott az úttestre. A könnyebben megsérült sofőrnél alkalmazott alkoholszonda pozitív lett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: police.hu videorészlet