Még azt a talicskát is lopták, amivel kirámolták az általános iskolát. Nem válogattak, mindent magukkal vittek, amit csak tudtak.

Nagyon elszántak voltak a fiatalok

Egy 16 és egy 14 éves monoki fiatalt kaptak el a rendőrök. A tinédzserek eltulajdonítottak egy talicskát és egy szekeret, majd lopni indultak vele. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem csak loptak a tinik

A rendőrség lopás mellett azért folytatja az eljárást a fiatalokkal szemben, mert rongáltak is. Nem is akármit, hivatalosan védett kulturális javak körébe tartozó tárgy vagy műemlék sérelmére elkövetett rongálás bűntett az ellenük felhozott vád.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az ünnep előtt történt

A szerdai nemzeti ünnepet megelőzően, március 14-én éjjel törtek be a fiatalok a monoki általános iskolába. Az intézményről tudni kell, hogy műemlékvédelem alatt áll. Ezt persze lehet, hogy a tinik nem tudták.

Válogatás nélkül vitték a holmikat

A fiatalkorú tolvajok rengeteg mindent zsákmányoltak. Hat kerékpárt, öt számítógépet, tíz billentyűzetet és két monitort is eltulajdonítottak. Ezek mellett kisebb dolgokat is elloptak.

Az apróságokat is elvitték

A rendőrök beszámoltak róla, hogy lába kélt 1000 tasak 4 grammos kristálycukornak is. A betörők 23 tekercs WC-papírt vittek magukkal, 65 kést, 200 kanalat, 180 villát és 12 kiskanalat is elloptak. Öt alkoholmentes pezsgőt is szekerükre pakoltak.

A talicskát is elvitték

Az iskola talicskáját szintén eltulajdonították. Ezt és egy szekeret használtak, hogy a lopott holmikat elvigyék. Ötször kellett fordulniuk, annyi mindent vittek.

A bejelentés után lendültek akcióba a rendőrök

Az iskola részéről bejelentést tettek a lopásról a rendőrségen. A zsaruknak nem kellett sok ahhoz, hogy beazonosítsák az elkövetőket. Rövid időn belül el is kapták őket.

Ezek is érdekelhetnek!

Előállították a tiniket

A borsodi zsaruk előállították a fiatalokat a rendőrségen. Mindketten beismerték, mit követtek el, vallomást is tettek. Sorsuk felől később fog döntés születni.

Hiába “dolgoztak”

A tinik hiába vitték el a holmikat az iskolából. A rendőrök ugyanis lefoglalták az ellopott dolgokat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív