Éles eszközzel támadt élettársára egy férfi Egyházasrádócon. Emberölés kísérlete miatt indult büntetőeljárás vele szemben a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságon.

Az udvaron támadt rá

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2023. augusztus 22-én este, miszerint egy férfi éles tárggyal támadt élettársára Egyházasrádócon. Az adatok szerint a férfi családi házuk udvarán támadt élettársára, többször próbálta megsebesíteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Védekezett a nő

A nő védekezett, így a megvadult férfi nem tudta megsebesíteni. A sértett segítségére siető szomszéd közbeavatkozására a férfi elmenekült a helyszínről. A rendőrök másfél órán belül elfogták a 35 éves elkövetőt Egyházasrádóc külterületén.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Beismerte tettét

A vármegyei nyomozók a támadót emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, melynek során beismerő vallomást tett. Őrizetbe vétele mellett kezdeményezték letartóztatását, közölte honlapján a rendőrség.

Veszprém megyében a feleségét bántalmazta egy férfi

Amint azt a Kékvillogó is megírta egy bakonyi faluban élő hölgy a Veszprémi Rendőrkapitányságon személyesen tett feljelentést 2023. augusztus 17-én délután arról, hogy a férje napi rendszerességgel bántalmazza.

Borzalom, amit művelt

A férfi két nappal korábban a felesége fejét a falba, majd a padlóba verte és belekönyökölt az arcába. A nő elmondása szerint a férje féltékenységéből fakadóan 2023 januárja óta rendszeresen bántalmazza őt, melynek két kisgyermekük is tanúja.

Gyerekeik szeme láttára

A 28 éves férfit néhány órával később a rendőrök kapcsolati erőszak bűntett és kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek az illetékes ügyészségen a férfi távoltartásának indítványozására.

Zala megyében volt élettársát támadta meg egy férfi

Ahogyan arról a Kékvillogó is beszámolt féltékenységből rontott neki egy éles tárggyal volt élettársának egy férfi Zala megyében, képtelen volt feldolgozni, hogy a nő egy másik férfival jött össze.

Megromlott a viszony

A vád szerint a Zala megyei településen élő férfi 2016-ban párkapcsolatot létesített fiatalkori barátjával, aki idővel élettársa lett. 2020-ra viszonyuk megromlott, mert a nő egy másik férfival létesített kapcsolatot.

Nem tudta felfdolgozni

A férfi ezt a helyzetet érzelmileg nem tudta feldolgozni, hónapokon át igyekezett kapcsolatot helyreállítani, ám a nő erre nem volt nyitott.

Meglátta őket

A vád szerint 2021. július 15-én éjszaka a vádlott volt élettársa házához ment, ahol meglátta új barátjának gépkocsiját. Haraggá alakuló elkeseredettségében hazament, egy éles tárgyat vett magához, majd éjfél után visszatért a nő házához.

Dulalkodni kezdtek

A ház bejárati ajtaját berúgva a hálószobába rontott, ahol volt élettársának barátjával dulakodni kezdett, eközben többször meg is sebesítette.

A nő után indult

Ezután a szomszéd házba menekülő nő után indult, akit többször megütött és megöléssel fenyegetett. A sértettek végül a vádlottat együttes erővel – az időközben értesített rendőrök helyszínre érkezéséig – a földre szorították.

Mehet a börtönbe

Az elsőfokú bíróság a vádlottat – a váddal egyezően – több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt mondta ki bűnösnek, és 17 év fegyház büntetésre ítélte.

Fellebbeztek

Az elsőfokú ítélet ellen a védelem enyhítés iránt fellebbezett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú eljárásban az elsőfokú bíróság ítéletének helybenhagyását indítványozta. Az eljárás a Pécsi Ítélőtábla előtt folytatódik, közölte honlapján az ügyészség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció