Újabb tragédia történt a Mammut bevásárlóközpontnál, ezúttal egy 76 éves férfi vetette magát a mélyben, a zuhanást nem élte túl.

76 éves férfi az áldozat

Az utóbbi időben ez már a sokadik eset, hogy valaki úgy dönt a Mammutban dobja el magától az életet. A Bors információi szerint ezúttal egy 76 éves férfi vetett véget az életének, a Mammut mögötti piactér, Lövőház utcai oldalán követte el szörnyű tettét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lezárták a területet

Úgy tudni a tragédia augusztus 23-án, szerdán, nem sokkal 13 óta után következett be, a rendőrség ezt követően kordonnal zárta el az érintett területet.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem az első eset

Ugyan a mostani nem konkrétan a bevásárlóközponban, hanem annak közvetlen szomszédsága mellett történt, mégsem lehet elmenni azon tény mellett, hogy az utóbbi időben megszaporodott azoknak az eseteknek a száma, amikor a végzetes döntést hozók a Mammutot választják helyszínül arra, hogy véget vessenek az életüknek.

Nincs egy hónapja

Legutóbb július 30-án számoltunk be róla, hogy egy nő a Mammutt emeletéről ugrott le, a bejárat előtti belső, kövezett vásárlótérbe zuhant.

Május végén

Május végén pedig egy férfi ugrott le a pláza felső emeletéről, majdnem rázuhant egy családanyára. Tavaly februrárban pedig egy idős néni zuhant le a negyedik emeletről, 2020 ősztén pedig a Mammut II-ben dobta el magától az életet egy férfi, ő a legfeleső szintről vetette magát a mélybe.

2015-ben egy idős nő ugrott ki

2015-ben egy idősebb hölgy ugrott ki szintén a Mammut legfelső emeletéről. A hölgyről annyit lehetett tudni, hogy egykor táncosnő volt. Az áldozat lerakta a földre a táskáját és úgy ugrott a mélybe. Az asszony a helyszínen meghalt, úgy tudjuk az egyik országos tévé vezetőjének vezetőnek volt az édesanyja.

2017-ben is meghalt egy férfi a Mammutban

2017-ben szintén kiugrott egy férfi a Mammut egyik emeletéről. Akkor egy szemtanú azt mesélte, hogy teljesen váratlanul ugrott a mélybe. Az áldozat, egy 37 év körüli, jólszituált férfi volt.

Nem akar több tragédiát a Mammut

A július 30-i eset után a Mammut közleményt adott ki, melyben azt írták szakértői csoportot állítottak fel, többek között pszichológus, viselkedéskutató és építészek részvételével, hogy megvizsgálják, mit tehetnek annak érekében, hogy a jövőben ne forduljon elő hasonló, tragikus eset az épületben. Az elmúlt 13 évben egyébként 7-en vetettek véget életüknek a plázában.

Kiemelten fontos a látogatók biztonsága

A Mamut Bevásárlóközpont sajtónyilatkozatában azt írta. „Felelős bevásárlóközpont-üzemeltetőként, áruházaink rendszeres biztonsági ellenőrzésen mennek keresztül, melyek alapján azok minden hatályos jogszabályi előírásnak megfelelnek. Látogatóink biztonsága továbbra is kiemelten fontos a számunkra. A közelmúltbeli események fényében szakértői csoportot állítottunk fel, többek között pszichológus, viselkedéskutató és építészek részvételével, hogy megvizsgáljuk, vannak-e további intézkedések, amelyeket bevezethetünk a hasonló esetek elkerülése érdekében.”

Együttműködések

A bevásárlóközpont részletesen kifejtette, milyen lépéseket tervez annak érdekében, hogy ne forduljon elő hasonló tragédia a jövőben. Fizikai változtatásokat hajtanak végre az épületben, melyek előkészítését már elindították, a részletekről később számolnak be. Együttműködnek egy országos lelkisegély-szolgálattal, hogy szakmai véleményüket figyelembe vegyék, ideértve akár helyszíni lelki tanácsadás biztosítását is. Ezen felül együttműködnek Budapest Főváros 2. kerületének Önkormányzatával, hogy a lehetséges közös lépésekről és az érintetteknek való segítségnyújtásról egyeztessünk.

További óvintézkedések

A Mammutban eltávolítottak minden olyan tárgyat (padokat, virágládákat), ami megkönnyítheti vagy bátoríthatja a magasabb szinteken a korláton való átmászást. Rendszeres és átfogó képzést tartanak a biztonsági szolgálatuknak az intő jelek kiszűrésére a bevásárlóközpont területén. Bevezették a biztonsági szolgálat gyakori járőrözését a harmadik és negyedik emeleten. A bevásárlóközpont kamerarendszere úgy állították be, hogy a korlát melletti részek jól láthatók legyenek, így lehetőséget adva a beavatkozásra.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is! A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Fény utcai piac – Forrás: BPK