A Budapesti Rendőr-főkapitányság összehasonlította az elmúlt évek Sziget Fesztiváljainak bűnügyi adatait. A grafikonon jól látszik, hogy évről évre egyre kevesebb bűncselekmény történik a rendezvényen.

Javuló bűnügyi mutatók

A fesztivál területének biztonságáért elsődlegesen a szervező és a biztonsági cég felelt, de a javuló bűnügyi mutatók mögött a Budapesti Rendőr-főkapitányság, valamint a velük együttműködő Készenléti Rendőrség és a Polgárőrség összehangolt munkája is meghúzódott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt vannak az adatok:

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egy másik grafikon:

Prevenciós pont

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Szigeten prevenciós pontot működtetett, melyet idén több mint ötezren kerestek fel. A rendőrök egyenruhában és civilben is ügyeltek a látogatók biztonságára, a BRFK egyik hajója pedig a nap 24 órájában cirkált a sziget körül.

Rendőrök a Szigeten:

Állandó tolmács

Mivel a látogatók nagy része külföldről érkezett, a 3. Kerületi Rendőrkapitányság a már bevált gyakorlat szerint angol, német és francia nyelven beszélő állandó tolmácsot alkalmazott a feljelentések és bejelentések felvételéhez, valamint idegen nyelveket beszélő rendőröket vezényelt szolgálatba. Magyar kollégáik mellett idén két francia rendőr is ügyelt honfitársaik biztonságára a Szigeten.

Ennek ellenére akadt dolguk

Amint azt a Kékvillogó is megírta  a rendezvénnyel összefüggésben a budapesti rendőrök kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt hat, míg kábítószer birtoklása miatt kilenc embert fogtak el.

Elf Bar

Lefoglaltak bruttó 53 gramm kokaint, 119 gramm amfetamint, bruttó 12 gramm marihuánát, 2 gramm hasist valamint 57 gramm ketamint. Garázdaság miatt két embert fogtak el, és előállítottak egy nőt is, aki engedély nélkül árusított különböző termékeket, többek között az Elf Bar fantázianevű, illegális elektromos cigarettát.

Balhézó milliárdos

Szintén a Kékvillogó számolt be róla, hogy a Szigetről kidobtak egy balhézó milliárdost is, akiről később kiderült, ő  a Club Tihany Üdülőközpont Zártkörűen Működő Részvénytársaság vezérigazgatója, Szetlik Gergő, a fiatalember nagybátyja pedig Habony Árpád, Orbán Viktor tanácsadója.

Botrányosan viselkedett

Úgy tudni a férfi botrányosan viselkedett, ezért kellett a rendőröknek kidobni a Szigetről. Az illető azonban erősen ittas volt, nekiállt kötekedni a bejáratot biztosító rendőrökkel, továbbá töbször közölte: kormányközeli kapcsolatokkal rendelkezik, rokonsága miatt pedig a hatóság emberei fognak majd bajba kerülni.

Eltört a karja

A rendőrök persze nem foglalkoztak a férfi fenyegetéseivel, felszólították, hogy igazolja magát, amit a férfi megtagadott. Ekkor történt meg az előállítása, úgy tudni bilincselés közben is ellenállást tanúsított a férfi, a karját megfeszítette, ami ennek következtében eltört. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép és belső fotók: police.hu