Hétfőn számolt be róla a rendőrség, hogy bűncselekmény áldozata lett egy 65 éves férfi Pécsen. A rendőrök elfogták a feltételezett elkövetőt, aki egy 20 éves fiatal, állítása szerint önvédelemből végzett a hajléktalan életmódot folytató férfival.

Holttestet találtak

A rendőrségre 2023. augusztus 21-én 7 óra 36 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Pécsett, a Maléter Pál úton egy lakásban megöltek egy férfit. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy a bejelentés valós, a helyszínen egy holttestet találtak. A 65 éves férfi halálát idegenkezűség okozta.

Elfogták

A feltételezett elkövetőt ezután a rendőrök elfogták, később kiderült, a 20 pécsi férfi egy kalapáccsal oltotta ki az idős, hajléktalan férfi életét. Sőt egy éles tárggyal is megsebesítette a mellkasán.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Segíteni akart

A fiú ügyvédje azt mondja, ügyfele hívta fel a lakására a férfit, akit korábban nem ismert. Segíteni akart neki, saját bevallása szerint még étellel is megkínálta, derül ki a Tények riportjából.

Önvédelemre hivatkozik

Egy ponton azonban az idős férfi és a fiatal fiú szóváltásba keveredtek, dulakodni kezdtek, ekkor került elő egy kalapács, ami végül a vesztét okozta a hajléktalan férfinak. A 20 éves elkövető állítja, önvédelemből követte el szörnyű tettét.

Felhívta az édesanyját

A srác miután megtörtént a tragédia, elhagyta a lakást, majd felhívta az édesanyját, elmondott neki mindent, a nő ezt követően értesítette a rendőrséget.

Pszichés problémák

Úgy tudni a fiatal fiú gyógyszereket szedett, pszichés problémákkal küzdött. Egy szomszéd elmondása szerint gyakran lehetett kiabálást, valamint csörömpölést hallani a lakásból. A fiatal fiút letartóztatták és elmegyógyintézetbe szállították.

A riport itt nézhető vissza:

Ez is érdekelhet:

Szörnyűség Vas megyében: éles tárggyal rontott neki az élettársának egy 35 éves férfi

Kiemelt kép: Tények videorészlet