Egy szerb-magyar kettős állampolgárságú férfit holtan találtak a Zala vármegyei Eszteregnyén. Mint kiderült, saját házában erőszakos bűncselekmény áldozata lett.

Holtan találták otthonában

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján január 11-én szerdán az esti órákban holtan találtak egy férfit Eszteregnyén. A zalai rendőrök azonnal a helyszínre mentek és megkezdték a helyszíni és halottszemlét. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meggyilkolták

A kirendelt orvosszakértő elsődleges megállapítása szerint a 66 éves férfi halálát idegenkezűség okozta. Az eset körülményeit a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja. Kele Lajos polgármester a zaon.hu portálnak azt mondta: 58 éve lakik Eszteregnyén, de eddig ilyen eset nem történt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tisztességesen élt

„Iván, az áldozat még a délszláv háború idején költözött a feleségével és két gyermekükkel a faluba. Az önkormányzatunkkal kapcsolatba nem kerültek, segélyt nem kértek, mindig tisztességesen dolgoztak, volt munkahelyük, rendezett körülmények között éltek” – mondta az elöljáró.

Nyugdíj mellett dolgozott

„A férfi elvált a nejétől, aki elköltözött tőle, és aztán a két gyermek is így tett. Nyugdíjas lett, de mellette is dolgozott a horvát határ közelében egy varrodában. Zárkózottabb életet élt, nem folyt bele a közösségi rendezvényekbe se. A népszámlálás idején nehezen értük el, havonta csak néhány napot töltött a Petőfi utcai házában” – fűzte hozzá.

Fia találta meg a holttestet

Információink szerint az egyik hozzátartozója nem érte el már napok óta telefonon, ezért szerda este a fia kopogtatott az ajtaján, de nem tudott bejutni, ezért kérte a hatóságok intézkedését, akik miután bejutottak, megtalálták a holttestet.

Szombaton találkozott vele utoljára

Az áldozat fia könnyes szemmel azt mondta: mivel másutt él, a múlt héten szombaton találkozott édesapjával, akinek a holttestét a szobában találták meg, de hogy mi történt, későbbi vizsgálat derítheti ki.

Nyolc térfigyelő kamera figyeli az utcákat

A településen jelenleg nyolc térfigyelő kamera figyeli az utcákat, a csomópontokat, a rendszert a jövőben további hat eszközzel bővítik. A mostani állománnyal a faluba érkező s onnan távozó autókat is jól nyomon lehet követni, így a közbiztonság terén is előreléphetnek.

Holtan találtak egy házaspárt

Amint azt a Kékvillogó,hu is megírta, holtan találtak egy házaspárt a Zala megyei Kistolmácson hétfő este. A 47 éves nőt meggyilkolták, míg 53 éves férje öngyilkos lett. A rendőrségi közlemény korábban nem részletezte, ám mostanra kiderült és a hatóság is megerősítette, hogy a férj végzett a feleségével, majd saját magával is.

Megölte a feleségét, majd magával is végzett

A rendőrségi közlemény tanúsága szerint az ügyben emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A helyszínen megállapított elsődleges adatok alapján kiderült, hogy a nőt 53 éves férje az egyik szobában megfojtotta, majd a ház közelében saját magával is végzett. Az eset részleteit a rendőrség szakértők bevonásával, a megindított büntetőeljárásban vizsgálja, írják. 

Döbbenet a faluban

A párszáz lakosú Zala megyei településen a döbbenet lett úrrá, amikor meghallották, mi történt. Az évtizedek óta a településen élő házaspárt mintacsaládnak ismerték az emberek. Amikor kiment Dóra futni, Attila kerékpáron kísérte – meséli az egyik kistolmácsi, mennyire szépen élt a pár – írta korábban a Bors.

Mindenki ismerte őket

A Bors elérte a település polgármesterét, Birkás Zoltánt, aki maga sem érti, mi vezethetett a végzetes tragédiához. „A hölgy nálam dolgozott falugondnokként, és maximálisan jól elvégezte a munkáját. A gyerekeket vitte az iskolába és onnan haza, felíratta és kiváltotta az időseknek a gyógyszert. Májusban lett volna két éve, hogy itt dolgozott a hivatalban. Azért esett rá anno a választásom, mert ismerte a helyi ügyeket, régen könyvtáros volt a településen” – mondja az áldozatról polgármester. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció