Bűnügyi eljárást indított a rendőrség egy 48 éves ortodox pap ellen Romániában, akit nyilvános maszturbáláson értek egy iskola szomszédságában az ország déli határán található Giurgiuban.

Nyilvános önkielégítés

A Digi24 című lap szerint a rendőrséget egy arra járó 18 éves fiatal értesítette arról, hogy egy szupermarket előtt egy autóban ülő férfi nyilvánosan végez önkielégítést. A pap ellen a közerkölcs megsértésének gyanújával indult eljárás. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

„Sajnálattal vettük tudomásul”

A Giurgiui Egyházmegye közleményt adott ki, amelyben arról írnak, hogy „sajnálattal vették tudomásul” hogy a megyei rendőrfelügyelőségen a közerkölcs megsértésének vádjával épp kihallgatják Constantin Mirel atyát, aki Oinacu településen szolgál.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Bizonyítékokat kérnek

Hozzátették: a gyanúba keveredett papot felfüggesztették a vizsgálat befejezéséig. Az egyházmegye ugyanakkor arra kérte a rendőrséget, hogy bocsássák a rendelkezésükre az ügyben felmerülő bizonyítékokat, hogy ők is lefolytathassák a fegyelmi eljárást, amennyiben ezt szükségesnek ítélik.

A fogdában éjszakázott

A pap a szerdáról csütörtökre virradó éjszakát a fogdában töltötte, miután 24 órára őrizetbe vették – írta meg a 24.hu.

Csoportszexre vette rá az apácákat

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy szexbotrányba keveredett egy Ferenc pápával állítólag közeli kapcsolatban álló, jezsuita pap a Vatikánban. A vád szerint, a szlovén pap évtizedekkel ezelőtt spirituális csoportszexre vett rá apácákat. Egy volt apáca azzal vádolt meg egy 68 éves jezsuita papot, hogy több mint harminc évvel ezelőtt olyasmikre vette rá őt és a rendtársnőit, hogy pornófimeket nézzenek és feküdjenek le vele.

Óvatosan hálózta be a nőket

Marko Ivan Rupnik korábban egy szlovéniai kolostor spirituális vezetője volt, illetve templomi mozaikokat készített, többek között a vatikáni pápai kápolna számára is. A volt apáca egy olasz lapnak nyilatkozva azt mondta, Rupnik óvatosan hálózta be a gondjaira bízott nőket, majd a hitüket és a bizonytalanságukat kihasználva addig manipulálta őket, amíg beleegyeztek, hogy a pap rajtuk élje ki szexuális vágyait.

 „Az Atya, a Fiú és Szentlélek kapcsolata”

Egy alkalommal a pap őt és egy másik apácát úgy próbált rávenni arra, hogy hármasban szexeljenek, hogy azt mondta, az aktus során tapasztalhatják meg igazán az Atya, a Fiú és Szentlélek kapcsolatát.

Zaklatott és fenyegetőzött

A volt apáca 1987 és 1994 között élt a szlovéniai kolostorban. Azt mondja, Rupnik ebben az időszakban legalább húsz nőt zaklatott szexuálisan, majd megfenyegette őket, hogy senkinek sem beszélhetnek a történtekről.

Hiába tett panaszt

A volt apáca már 1994-ben panaszt tett, de azt mondja, Rupnik barátai Szlovéniában és Rómában is eltusolták az ügyet. Később egy nyomozás megalapozottnak találta a jezsuita szexuális visszaéléseivel kapcsolatos vádakat, így Rupnikot 2020 májusában kiközösítették az egyházból, de még ugyanabban a hónapban el is törölték a büntetését.

Elmaradt a vizsgálat

Egy évvel később, amikor kilenc nő vádolta meg szexuális bűncselekményekkel Rupnikot, a jezsuiták vezette kongregáció azzal hárította el az ügyet, hogy nem lehet vizsgálatot indítani olyan bűncselekményekkel kapcsolatban, melyek már elévültek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: illusztráció