Szexbotrányba keveredett egy Ferenc pápával állítólag közeli kapcsolatban álló, jezsuita pap a Vatikánban. A vád szerint, a szlovén pap évtizedekkel ezelőtt spirituális csoportszexre vett rá apácákat.

Kemény dolgok

Egy volt apáca azzal vádol egy 68 éves jezsuita papot, hogy több mint harminc évvel ezelőtt olyasmikre vette rá őt és a rendtársnőit, hogy pornófimeket nézzenek, lefeküdjenek vele és csoportos szexben vegyenek részt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Óvatosan hálózta be a nőket

Marko Ivan Rupnik korábban egy szlovéniai kolostor spirituális vezetője volt, illetve templomi mozaikokat készített, többek között a vatikáni pápai kápolna számára is. A volt apáca egy olasz lapnak nyilatkozva azt mondta, Rupnik óvatosan hálózta be a gondjaira bízott nőket, majd a hitüket és a bizonytalanságukat kihasználva addig manipulálta őket, amíg beleegyeztek, hogy a pap rajtuk élje ki szexuális vágyait.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„Az Atya, a Fiú és Szentlélek kapcsolata”

Egy alkalommal a pap őt és egy másik apácát úgy próbált rávenni arra, hogy hármasban szexeljenek, hogy azt mondta, az aktus során tapasztalhatják meg igazán az Atya, a Fiú és Szentlélek kapcsolatát.

Zaklatott és fenyegetőzött

A volt apáca 1987 és 1994 között élt a szlovéniai kolostorban. Azt mondja, Rupnik ebben az időszakban legalább húsz nőt zaklatott szexuálisan, majd megfenyegette őket, hogy senkinek sem beszélhetnek a történtekről.

Hiába tett panaszt

A volt apáca már 1994-ben panaszt tett, de azt mondja, Rupnik barátai Szlovéniában és Rómában is eltusolták az ügyet. Később egy nyomozás megalapozottnak találta a jezsuita szexuális visszaéléseivel kapcsolatos vádakat, így Rupnikot 2020 májusában kiközösítették az egyházból, de még ugyanabban a hónapban el is törölték a büntetését.

Elmaradt a vizsgálat

Egy évvel később, amikor kilenc nő vádolta meg szexuális bűncselekményekkel Rupnikot, a jezsuiták vezette kongregáció azzal hárította el az ügyet, hogy nem lehet vizsgálatot indítani olyan bűncselekményekkel kapcsolatban, melyek már elévültek – írta cikkében a 24.hu.

Hangosan szexelt az atya

A Kékvillogó.hu írt arról korábban, hogy rossz szomszédot választott magának a dunaszerdahelyi család. Egy pap lakása mellé költöztek, de az atya olyan hangosan szexelt, hogy már aludni sem tudtak tőle. A család megelégelte a kicsapongó életű papot és feljelentette az egyháznál.

A pap szomszédjába költöztek

A négytagú család még 2021 februárjában bérelt ki egy lakást Dunaszerdahelyen, egy korábban esperesként is szolgáló pap szomszédságában. Egy idő után azonban furcsa zajokra lettek figyelmesek, amelyek a mellettük lévő lakásból származtak. 

 A csillár is mozgott

“A kislányom nem tudott aludni, éjjelente sírva jött be a szobánkba, hogy mit csinálnak ezek a hülye emberek, hogy még a csillár is mozog, ez már nem normális. Egy idő után megtudtuk, hogy egy római katolikus pap lakik felettünk” – mondta Erik, a pap szomszédja.

Szembesítette a papot

A családfő azt mesélte, hogy egyik éjjel, amikor szokás szerint zajos volt a szomszéd, átment hozzá és szembesítette a dologgal. A pap először letagadta az egészet, de idővel beismerte, és bocsánatot kért a kellemetlenségért. A férfi jelentette az ügyet az érseki hivatalnak, ahova többször is behívták őket meghallgatásra, de hivatalos válasszal azóta sem szolgáltak nekik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: illusztráció