A rendőrök a Készenléti Rendőrség munkatársainak információi alapján a Győr-Sopron-Moson megyei Újrónafő belterületén akartak ellenőrizni egy furgont szerdán délelőtt. Mint később kiderült: a sofőr a kistehergépkocsijában 22 illegális migránst fuvarozott Ausztria irányába.

Fának csapódott a kisteherautó

Egy Volkswagen kisbuszt vezető fiatal férfi a rendőri jelzések ellenére nem állt meg, és a 86-os főútról letérve egy bekötő úton fának ütközött, miután elvesztette uralmát a jármű felett. A baleset helyszínére közel 20 mentőegységek riasztottak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

23-an az autóban

Az autóban a 18 éves szír sofőrön kívül további 22, magát marokkói és szír állampolgárnak valló külföldi utazott.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

14 migráns megsérült

Az utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az elsődleges adatok szerint a járműben tartózkodó személyek közül 14 migráns megsérült, ellátásukról a mentőszolgálat munkatársai gondoskodnak.

Megcsúszott az úton

Fotó: police.hu

Tele volt a kisbusz

Fotó: police.hu

A fa állította meg furgont

Fotó: police.hu

Előállítják őket

A rendőrök a járművezetőt elfogták és orvosi ellátásukat követően a migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják.

Embercsempészet a vád

A sofőrrel szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indít, a migránsokat pedig meghallgatásukat követően, a hatályos magyar jogszabályok értelmében a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Súlyos lehet a büntetés

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotó: police.hu