Szinte biztos, hogy a férje okozta a kistolmácsi asszony halálát, a polgármester szerint az azonban könnyen elképzelhető, hogy egy tragikus baleset történt.

Holtan találtak rájuk

Ahogy a Kékvillogó.hu hírportálon írtunk róla, holtan találtak egy házaspárt a Zala megyei Kistolmácson hétfő este. A 47 éves nőt meggyilkolták, míg 53 éves férje öngyilkos lett. Bár a rendőrségi közlemény erre nem tér ki, a feleséggel valószínűleg a férj végezhetett. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Döbbenet a faluban

A párszáz lakosú Zala megyei településen a döbbenet lett úrrá, amikor meghallották, mi történt. Az évtizedek óta a településen élő házaspárt mintacsaládnak ismerték az emberek. Amikor kiment Dóra futni, Attila kerékpáron kísérte – meséli az egyik kistolmácsi, mennyire szépen élt a pár – írja a Bors.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mindenki ismerte őket

A Bors elérte a település polgármesterét, Birkás Zoltánt, aki maga sem érti, mi vezethetett a végzetes tragédiához. „A hölgy nálam dolgozott falugondnokként, és maximálisan jól elvégezte a munkáját. A gyerekeket vitte az iskolába és onnan haza, felíratta és kiváltotta az időseknek a gyógyszert. Májusban lett volna két éve, hogy itt dolgozott a hivatalban. Azért esett rá anno a választásom, mert ismerte a helyi ügyeket, régen könyvtáros volt a településen” – mondja az áldozatról polgármester.

Édesanyja beteg

Birkás Zoltán péntek délután látta utoljára kolleganőjét. “Úgy váltunk el egymástól, hogy telefonál, ha valami gond lesz. Nagyon beteg az édesanyja, tudtam, hogy megy hozzá látogatóba. Tartottak tőle, hogy bármikor meghalhat” – mondja a polgármester, aki úgy tudja, Dóra a hétvégét valóban édesanyjánál töltötte, vasárnap este azonban hazaküldte a nővére, hogy pihenjen.

Nem ment be dolgozni

Hogy ezután vajon mi történhetett, az már senki sem tudja. Dóra hétfőn nem ment be dolgozni. Birkás Zoltán elment a házhoz, de nem látott senkit. Úgy gondolta, az asszony az édesanyjánál lehet, míg férje, aki Magyarországon és Ausztriában is fuvarozott, talán dolgozik. Végül este kapta a szörnyű hírt, az asszony testvére telefonált neki.

Azonnal mentőt hívtak

Felhívott és elmondta, hogy megtalálták őt. Betörték az ajtót és a szobában találták meg, az ágyon feküdt, a testén már lila-kék-zöld foltok voltak. Hívták azonnal a mentőt, később aztán a rendőrséget is – mondja a polgármester, hozzátéve: olvasott az interneten mindenféle pletykát arról, hogy Attila megfojtotta a feleségét, ez azonban nem igaz.

Baleset lehetett

„Az kétségtelen, hogy az ajtó be volt zárva, tehát vélhetően nem egy idegen ölte meg Dórát, az azonban könnyen előfordulhatott, hogy egy tragikus baleset okozta az asszony halálát, esetleg elesett vagy a férje fellökte” – tette hozzá.

Nem veszekedtek

„Mintacsalád voltak, sosem hallottam, hogy veszekedtek volna. Attila olyan csendes srác volt, én mindig azt mondtam, hogy a légynek sem tudna ártani” – mondja a polgármester.

Ez történik most

A Zala megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretein belül vizsgálja ki az esetet. Több részletet nem közöltek egyelőre a rendőrök.  A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.