A gátőr vette észre a keréknyomok alapján, hogy egy kocsi a Túr folyóba hajthatott. A rendőrök kiderítették, mi történt.

Értesítette a rendőröket a gátőr

Január 9-én hétfőn a gátőr szólt a rendőröknek, hogy furcsa nyomokat észlelt. A Tisztaberek közelében található Túr folyó feletti híd lábánál egy autó keréknyomaira bukkant, amik egyenesen a folyóba vezettek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A keréknyomok a folyóba vezettek

A rendőrök megkezdték a helyszínelést – fotó: Police.hu

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Átvizsgálták a kérdéses szakaszt

A rendőrök a helyszínre mentek, majd valószínűsítették, hogy a nyomok alapján egy jármű a folyóba hajthatott. Ezután két egyesület búvárjai fésülték át a folyószakaszt. A feltárásban a Felső Tisza Vidéki Búvár és Mentőegyesület és a Csengeri Szent Flórián Tűzoltó és Vízimentő Egyesület tagjai vettek részt.

Egyértelműnek tűnt, hogy egy autó lehet a folyóban

Egy rendőr a helyszínen – fotó: Police.hu

Megtalálták az autót

Nem telt el sok idő, a búvárok máris találtak a folyóban egy elmerült autót. Miután kiemelték a gépkocsit, az utastérben megtalálták a sofőr holttestét. Időközben kiderült, a családtagjai korábban bejelentették a rendőrségen, hogy eltűnt.

Az autót a partra vontatták

A búvárok gyorsan megtalálták a folyóba merült autót – fotó: Police.hu

Így történhetett a tragédia

A 62 éves férfi január 8-án délután Sonkád felől tarthatott Tisztaberekre. Azt nem lehet tudni, hogy miért, de nem megfelelő szögben kanyarodott rá a hídra. A kocsi a védőgátról lehajtva elmerült a Túr folyóban.

A sofőrt holtan találták a volán mögött

Kivontatták a partra az autót – fotó: Police.hu

Elmerült a folyóban az ezüst színű autó

A partra vontatott autó – fotó: Police.hu

Zajlanak a vizsgálatok

A rendőrök több információt nem tettek közzé az eset kapcsán. A baleset kapcsán a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretein belül vizsgálódik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A rendőrök bólyákkal jelölték meg a nyomokat – fotó: Police.hu

Kiemelt kép: A Túr folyóba merült autó kivontatása a partra – Forrás: Police.hu