Gyanúsítottként hallgatták ki annak a hatéves zalai kislánynak az egyik rokonát, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett szilveszterkor egy tűzijáték miatt.

Egy rokon hibázott

A nyomozók foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a 39 éves zalaegerszegi férfit. Sznopek Veronika, a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az esettel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a megsérült kislány egyik családtagját hallgatták ki gyanúsítottként.

Mindent beismert

A 24.hu azz írja, hogy a gyermek nagybátyját gyanúsították meg, és a férfi beismerte a bűnösségét a kihallgatása során. A nyomozás adatai szerint a szabálytalanul használt tűzijáték találta el a kislányt az egyik Alsónemesapátiban lévő családi ház kapubejárójában. A baleset következtében a gyermek nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Súlyos sérüléseket szenvedett

Ahogy beszámoltunk róla, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság indított foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt – közölte oldalán a rendőrség. Mint írják, december 31-én, 20 óra körül Zalaegerszegen, a Petőfi Sándor utca 26. előtti járdaszakaszon egy 6 éves kislány mellett tűzijáték robbant fel, mely során a gyermek súlyos, II. fokú égési sérüléseket szenvedett.

Itt lehet jelentkezni

Az eset körülményeinek tisztázása érdekében kérjük, hogy aki látta az esetet, vagy arról bármilyen információval rendelkezik, jelentkezzen a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon, vagy hívja a 06-92-311-150-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, valamint a 112-es díjmentesen hívható segélyhívó számon.

Miskolcon egy lakás égett ki a tűzijáték miatt

Nem csak ez az egyedüli, büntetőeljárással végződő baleset történt szilveszter éjszaka. Mint korábban beszámoltunk róla, a rendőrök szerint egy 16 éves fiú indította el azt a rakétát az utcáról, amely lakástüzet okozott Miskolcon. A tűzoltók csak az épület másik oldaláról tudták megközelíteni az égő lakást.

Öt ember került kórházba

A rakéték egy harmadik emeleti lakásnál csapódtak be, a lakásban azonban éppen nem tartózkodott senki. A felső szintekről öt embert, köztük két gyereket vittek kórházba füstmérgezés gyanújával. „Egy hatalmas nagy durranást hallottam. Kinéztem az ablakon és akkor láttam, hogy itten már füstöl” – így emlékezett vissza még mindig sokkos állapotban a szilveszter éjszakára az az idős nő, aki alatt két emelettel gyulladt ki a lakás.

Hallotta, ahogy pattog a tűz

A korom és a füst a szellőzőn keresztül még a kilencedik emeletre is feljutott. „Telefonáltak fel, hogy tűz van… és akkor kimentem, felhúztam az erkélyen a redőnyt, akkor láttam, hogy a csóva megy kifele az ablakon a lángcsóva, vissza leengedtem a redőnyt és bejöttem, mert hallottam, hogy pattog a tűz” – ezt már egy másik lakó mondta.

Hatalmasak a károk

A tűzoltókat többen is riasztották a környéken, szemtanúk szerint a fiatalok még akkor sem hagyták abba a tűzijátékozást, amikor a lángokat próbálták megfékezni. A tűz miatt több lakásban is hatalmasak a károk, van, amelyik lakhatatlanná vált. A rendőrség még aznap elfogta a tüzet okozó fiatalt. A 16 éves tinit gondatlan közveszély okozással gyanúsítják.

Kapnak segítséget, de sajnos nem eleget

A miskolci polgármester szerdán azt közölte, hogy az önkormányzat minden segítséget megad a családnak, rendkívüli támogatást utaltunk ki nekik, folyamatban van a szükséglakás kijelölése, s bár bútorokat is kapnak, ám ez a segítség sajnos nem elégséges, hiszen a lakást fel kell újítani, a családnak újra kell kezdeni az életét.

Ide lehet utalni

Éppen ezért létrehoztak egy bankszámlaszámot, ahová utalni lehet a családnak – adta hírül Veres Pál.

Kiemelt kép: illusztráció