Rejtélyes ügyben nyomoz a rendőrség, egyelőre senkinek sincs elképzelése róla, hová tűnhetett a 29 éves ügyvéd, dr. Tombácz Ákos Ferenc.

Nincs nyom

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportál beszámolt róla, a férfi hétfőn kora reggel barátnője fővárosi otthonából indult el, az Eltűnt emberekért Facebook-oldala szerint felszállt a Budapestről Szegedre tartó vonatra, arról azonban egyelőre senki nem tud, hogy megérkezett-e a megyeszékhelyre. A rendőrség szokatlan módon még aznap kiadta a körözését, amely meg is jelent a police.hu oldalán. Nyomra azonban ez sem vezetett, a fiatal jogászt mintha a föld nyelte volna el. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyanús körülmények kellenek

„Felnőtt ember esetében nincs a rendőrség számára meghatározva, hogy az eltűnés bejelentésétől számítva mikor rendeli el a körözését. Ez nagyban függ attól, hogy a hozzátartozók, vagyis a bejelentők mit mondanak az eltűnés körülményeiről” – mondta Lichy József. Az ügyvéd szerint amennyiben a hatóság emberei úgy ítélik meg, hogy szinte biztos, nem a hétvégi házába ugrott le az illető, azonnal cselekedni szoktak. „Biztos vagyok benne, hogy nagy erőket mozgatnak meg, hogy megtalálják a fiatal kollégát” – tette hozzá.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Összefogott az ország

Ákost a rendőrökön kívül szerettei is nagy erőkkel keresik. Az eltűnésről szóló felhívást barátnője is megosztotta közösségi oldalán, amit több barát és ismerős is átvett. Nagyobb csoportokban is keresik a férfit, mindenki megpróbál a maga módján kutakodni.

Kalauzok is keresik

Akadt olyan, aki felajánlotta, hogy a MÁV jegykezelői által működtetett csoportban érdeklődik, de olyanok is jelentkeztek, aki látni vélték az ügyvédet.

Direkt tűnhetett el

Valaki egy szegedi fodrászatban, míg más egy buszon „találkozott” vele. Ákos barátnője reagált is az írásokra, szavaiból kiderült, hogy valószínűleg ezek hamis nyomok. Az egyik kommentelő kérdésére, hogy a kórházakat hívták-e már, a nő érdekes választ adott. Pontosan ezt írta: “Végig telefonáltak már, és sajnos vannak arra utaló jelek, hogy direkt el akar tűnni.”

Nem nyilatkoznak

A Blikk is megpróbált beszélni a lánnyal, ő azonban kategorikusan közölte, hogy segíteni biztosan nem tudunk, majd bontotta a vonalat. Felvették a kapcsolatot a szegedi egyetemen végzett Ákos több ismerősével is, megkeresésünkre közölték, hogy a család engedélye nélkül nem nyilatkozhatnak.

Szenvedélye a sport

Az egyik barátja annyit elmondott, hogy Ákos egy nagyon okos, ambiciózus ember, aki mindig ügyvéd akart lenni. A szenvedélye a sport, a padel elnevezésű sportágban kupát is nyert nemrégiben. A barátnőjét tudomása szerint nagyon szerette, így teljesen érthetetlen számára, ha önszántából akarna kámforrá válni.

Nem mindenhol van kamera

Ákos eltűnésével kapcsolatban az egyik legnagyobb kérdés, hogy egyáltalán felszállt-e a szegedi vonatra, illetve, ha igen, hol szállt le róla? „A VV Fanni ügy kapcsán sikerült betekintést nyernem a vonatok bekamerázásáról. Úgy tudom, hogy kötelezően csak a mozdonyban van kamera, ami a vezető minden mozdulatát illetve az utat veszi. A GDPR az utasok rögzítését komoly szabályokhoz köti, a modernebb szerelvényekben azonban van kamera” – közölte dr. Lichy József.

Itt dolgozik

Linkedln-profilja szerint Dr. Tombácz Ákos Ferenc, a volt fideszes országgyűlési képviselő, Bohács Zsolt ügyvédi irodájában dolgozik. A politikában is megmártózott Bohács ötszörös kenu világbajnok, irodájához olyan komoly fajsúlyú ügyek köthetőek, mint a Vertical-Invest, de ők képviselték a terrorcselekmények miatt elítélt Ahmed H-t is. Próbálunk vele is beszélni dr. Tombácz eltűnése kapcsán, titkárnője azonban azt mondta, hogy főnöke nem elérhető.

Ha látta, szóljon a rendőrségnek

A rendőrség kéri, hogy aki bármit tud, dr. Tombácz Ákos Ferenc tartózkodási helyével kapcsolatban, hívja a 0662562400-as számot vagy a “telefontanú” 06-80/555-111-es zöld számán tegyen bejelentést. Tombácz 195 centi magas, normál testalkatú. A haja és a szeme barna színű. Eltűnésekor sötétkék dzsekit , sötétkék vászon nadrágot, barna bőrcipőt és kék-zöld hátizsákot viselt. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu