Szemtanúk szerint a fiatalok még akkor sem hagyták abba a tűzijátékozást, amikor a lángokat próbálták megfékezni.

Felelőtlen szórakozás

A rendőrök szerint egy 16 éves fiú indította el azt a rakétát az utcáról, amely lakástüzet okozott Miskolcon A tűzoltók csak az épület másik oldaláról tudták megközelíteni az égő lakást – hangzott el a Tv2 Tények című műsorában vasárnap este.

Öt ember került kórházba

A rakéték egy harmadik emeleti lakásnál csapódtak be, a lakásban azonban éppen nem tartózkodott senki. A felső szintekről öt embert, köztük két gyereket vittek kórházba füstmérgezés gyanújával. „Egy hatalmas nagy durranást hallottam. Kinéztem az ablakon és akkor láttam, hogy itten már füstöl” – így emlékezett vissza még mindig sokkos állapotban a szilveszter éjszakára az az idős nő, aki alatt két emelettel gyulladt ki a lakás

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az életéért futott

A becsapódást a környéken mindenki hallotta. „Kijöttem az előszobába és akkor verték az ajtót, hogy jöjjön ki, jöjjön ki, jöjjön ki….hát én szívbajt kaptam majdnem” – idézte fel. Az idős asszony ezután már az életéért futott, hátrahagyott mindent, és rossz látásával a sötét lépcsőházban futott le a lépcsőn. A nőnek egy rendőr adott kabátot, hogy átvészelje a hideg éjszakát

Hallotta, ahogy pattog a tűz

A korom és a füst a szellőzőn keresztül még a kilencedik emeletre is feljutott. „Telefonáltak fel, hogy tűz van… és akkor kimentem, felhúztam az erkélyen a redőnyt, akkor láttam, hogy a csóva megy kifele az ablakon a lángcsóva, vissza leengedtem a redőnyt és bejöttem, mert hallottam, hogy pattog a tűz” – ezt már egy másik lakó mondta,

Hatalmasak a károk

A tűzoltókat többen is riasztották a környéken, szemtanúk szerint a fiatalok még akkor sem hagyták abba a tűzijátékozást, amikor a lángokat próbálták megfékezni. A tűz miatt több lakásban is hatalmasak a károk, van amelyik lakhatatlanná vált. A rendőrség még aznap elfogta a tüzet okozó fiatalt a 16 éves tinit gondatlan közveszély okozással gyanúsítják.

Rengeteg alkalommal kell vonulniuk

Szilveszter éjjel 20 és 50 között alakul a tűzijátékok miatt keletkező tüzek száma országszerte. A legtöbbször csak kisebb tüzek keletkeznek, de minden évben előfordul néhány többmilliós kárral járó nagy tűz is.

Több ezren voltak készenlétben

A leggyakrabban fenyők, tuják, kukák, gyulladnak ki, de nem ritka az sem, hogy egy rakéta erkélyre, vagy autó alá repül és ott okoz tüzet. Szilveszter éjjel az év többi napjához hasonlóan 2000 tűzoltó van készenlétben 500 járművel.

Amatőr felvételen a tűz

Illetve még egy felvétel

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünkünk forrása: Facebook.)