A szomszédoknak sok gondjuk volt vele, mivel a férfi gyakran nézett a pohár fenekére.

Reggel keletkezett a tűz

Ébredés után a szomszédok vették észre a füstöt, egy fővárosi paneltömbben. Azonnal tárcsázták a segélyhívót – hangzott el az RTL híradójában vasárnap este. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ebben a házban történt a tragédia

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nagyon megijedtek

„10 óra körül három tűzoltóautó érkezett, mentő, rendőrség, és akkor az erkélyen kinéztem, és ott füstöt láttam. És akkor a tűzoltóautóból ilyen darus kocsival mentek fel” – mondta el az egyik lakó. Az ott élők azt mondják, nagyon megijedtek.

Szerencsére csak szellőztetniük kellett

A háztömb mindkét oldalán ugyanis ömlött ki a füst a lakásból. A felsőbb emeleteken meg is rekedt, az emberek köhögtek, de hogy pontosan mi történt, akkor még sokan nem tudták. A tűzoltók gyorsan eloltották a lángokat, a lakóknak így nem kellett elhagyniuk az otthonaikat. Csak arra kérték őket, hogy szellőztessenek.

Ijesztő volt

„Megijedtem, tehát hogy így végül is hallottam a tűzoltóknak a hangját, és kinéztem az ablakon, és akkor hát azért ijesztő volt, hogy így mi történhetett a házban” – magyarázta egyikük.

Percek alatt megfékezték az izzást

„A 18 négyzetméteres szobában bútorok és berendezési tárgyak égtek mintegy két négyzetméteren. A helyszínre három tűzoltó járművel 12 tűzoltó vonult ki. Légzőkészülékben percek alatt megfékezték az égést és az izzást, de az oltás közben egy elhunyt, középkorú férfit találtak” – ismertetet a fővárosi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője, Kisdi Máté.

Vizsgálat indult

Az 50 év körüli férfi évek óta egyedül élt a házban, szomszédai szerint sok volt vele a gond az alkoholproblémái miatt. Úgy tudják, a tragédiát az okozta, hogy ágyban dohányzott. A rendőrség is vizsgálatot indított az ügyben.

A szilveszter számokban

Mint beszámoltunk róla, az év utolsó napján 197 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, ezek közül 137 eset igényelt tűzoltói beavatkozást. 48 alkalommal tűz miatt, 89 esetben pedig műszaki mentést igénylő balesethez hívták őket.

Rémült állatokhoz is menniük kellett

Tűzijátékok miatt 37 tűz keletkezett az éjjel. A legtöbbször kigyulladt tuják, kukák és égő tűzijátékmaradványokhoz riasztották a tűzoltókat, de volt ahol autó, vagy épület gyulladt ki a pirotechnikai termékek miatt. Erdőkertesen egy tűzijáték miatt megriadt kutya kerítés és fal közé szorult, a kiérkező tűzoltók szabadították ki a rémült állatot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A csatorna összeállítása az angyalföldi tűzről itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk Pixabay-illusztráció.)