Munkavégzés közben az életét vesztette egy 39 éves fiatalember. Kiderült, mi okozta a halálát.

Csütörtökön történt

A sajóbábonyi üzem dolgozója feltételezhetően olyan vegyi anyagot lélegzett be, ami végzetes következménnyel járt. Úgy sejtik, ez okozta a tragédiát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megerősítették a rendőrök, hogy haláleset történt

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a boon.hu számára megerősítette, valóban szörnyűség történt az üzemben. Halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Információkat gyűjtenek a nyomozók

Az eljárás ismeretlen tettes ellen folyik jelenleg. A nyomozók tanúkat hallgatnak meg és szakértőket is bevonnak. Céljuk az, hogy kiderítsék, pontosan miért halt meg a dolgozó és felelősségre lehet-e vonni valakit.

Ezek is érdekelhetnek!

Egy éve ugyanitt történt halálos baleset

Szinte napra pontosan egy évvel korábban, 2022. január 25-én is történt egy haláleset ugyanebben az üzemben. Az esetet munkabalesetnek minősítették. A történteket a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal munkavédelmi hatósága a társhatóságokkal közösen vizsgálta ki.

Erre lehet számítani

Valószínűleg a mostani esetet követően ismét vizsgálatot fog indítani a munkavédelmi hatóság.

Ennyi halálos munkabaleset történik idehaza

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján szerint Magyarországon évente nyolcvan ember hal meg munkahelyi baleset következtében. Az elmúlt tíz évben tartósan 100 alatt maradt ez a szám. Utoljára 2009-ben történt 100 munkahelyi halálos baleset.

Korábban több volt a tragikus munkahelyi baleset

1990-ben még 428 halálos munkabaleset történt. Ezt követően drasztikusan csökkenni kezdett ez a szám. Egy évvel később 362-en, újabb egy évre rá 292-en hunytak el ilyen okból.

Halálos munkahelyi balesetek számának alakulása Magyarországon éves bontásban

A munkabalesetek száma is drasztikusan csökkent

Míg 1990-ben 88 684 munkabalesetet regisztráltak, 1993-ban már 50 554 ilyen eset történt. 1997-re 30 ezer alá csökkent a munkabalesetek száma. 2009-ban kevesebb, mint 20 ezer munkahelyi baleset történt, ám a legutolsó, 2021-es adatban magasabb érték szerepel ennél, szám szerint 21 591. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció - Forrás: archív