A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, ám az anyagi kár így is jelentős. Sűrű füst borította be a környéket.

Ma hajnalban történt

Ahogy korábban megírtuk, január 28-án szombaton a hajnali órákban tűz ütött ki egy budapesti uszodában. Azóta kiderült, hogy a rákosszentmihályi Konrád Ferenc Uszodáról van szó. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy kép a lángoló tetőszerkezetről

Budapest, 2023. január 28. Tûzoltók dolgoznak egy uszoda kigyulladt tetõszerkezetének oltásán Budapesten, a XVI. kerületben 2023. január 28-án. A 2200 négyzetméteres uszoda tetõszerkezete 300 négyzetméteren lángolt. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Sikerült megakadályozni, hogy nagyobb baj legyen

Bár azt nem lehetett elkerülni, hogy a tetőszerkezet lényegében megsemmisüljön, a tűzoltók minden tőlük telhetőt megtettek. A lángokat hamar sikerült megfékezniük. A tűz így nem terjedt át az épület többi részére.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A környékre nem terjedt át a tűz

Mivel korán a helyszínre értek a tűzoltók, így a nagyobb bajt sikerült elkerülni. Nincs olyan információ, hogy a lángok átterjedtek volna más épületre vagy vagyontárgyra.

Egy helyszínen készült fotó

Budapest, 2023. január 28. Tűzoltók dolgoznak egy uszoda kigyulladt tetőszerkezetének oltásán Budapesten, a XVI. kerületben 2023. január 28-án. A 2200 négyzetméteres uszoda tetőszerkezete 300 négyzetméteren lángolt. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Tájékoztatást tett közzé a helyi önkormányzat

Budapest 16. kerületének önkormányzata a hajnali órákban tájékoztatást tett közzé az eset kapcsán. Mint írták, a tűz pontos okaira a statikai ellenőrzés utáni tűzvizsgálat eredménye fog választ adni. Egyelőre nem tudni, hogy szándékos gyújtogatás történt-e, vagy pusztán baleset.

Van, amit sikerült megmenteni

A kiszolgáló helyiségeket, beleértve az öltözőt, a pénztárat és a veszélyes anyag tárolót meg tudták menteni. A környéken a katasztrófavédelem mobil laborja folyamatosan ellenőrizte a levegő minőségét. A gyors beavatkozásnak köszönhetően veszélyes anyagkoncentráció nem került a levegőbe. A leégett tetőszerkezetet viszont le kell bontani, ez zajlik most.

Ezt írta a polgármester

Kovács Péter, a kerület polgármestere azt írta, hogy az Erzsébetligeti Uszoda megnyitásáról intézkedett. Pontos időpontot a nyitás kapcsán később fognak tudni mondani. A káreset kapcsán a későbbiek során minden információt közzé fognak tenni, ígérte.

Az önkormányzat posztja

A helyiek sajnálják a történteket

“Az egyik legjobb uszoda volt Budapesten” – írta egy kommentelő. “Mind emberi, mind anyagi összefogással a kertváros képes újjávarázsolni!” – írta egy másik hozzászóló. A legtöbben sajnálkozásukat fejezték ki, volt, akinek a kisfia tegnap még abban az uszodában úszott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A Konrád Ferenc Uszoda égő tetőszerkezete – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán