Közel egy millió forint értékű lopott holmit vitt magával a moldáv férfi, aki a tető megbontásával jutott a kifosztott férfi erkélyére.

Az előzményekről

Egy 31 éves moldáv férfi tavaly augusztus közepén tört be egy házba. A kiskunhalasi rendőrök rövid időn belül elfogták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A házigazda farkasszemet nézett a tolvajjal

Azon a bizonyos augusztusi éjszakán a házigazda békésen aludt a társasház legfelső emeletén az élettársával. A férfi azonban felriadt a tolvaj által keltett zajokra, amelyeket a tető irányából hallott. Az erkélyhez ment, hogy körülnézzen, mi történik odafent.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Éppen ott volt még a tolvaj

Az idegen férfi a teraszba kapaszkodott, a kezében pedig több cipősdoboz is volt. A tolvaj a házigazda cipőjében volt, és párja rózsaszín sapkáját viselte. Gyorsan elmenekült a helyszínről, méghozzá a tetőn át.

A cipő és a sapka

Ebben a cipőben és sapkában menekült a tolvaj – fotó: Police.hu

A sértett nem tudta követni

A kereket oldó tolvaj hatalmas rendetlenséget hagyott maga mögött. Az egész lakást átkutatta, és közel egymillió forint értékben vitt el holmikat. Zsákmányai közé tartozott többek között laptop, mobiltelefon, karóra, kocsikulcs, hangszóró, ékszer és készpénz is.

Ezt állapították meg a zsaruk

A rendőrök felderítették, hogy a lépcsőházba a társasház nyitott ablakán juthatott be a moldáv férfi. Ehhez ki kellett bontania először a szúnyoghálót. Ezt követően mehetett a padlástérre.

Megbontotta a tetőt

A tető megbontását követően tudott a meglopott férfi erkélyére mászni. Az ajtó nyitva volt, így a tolvajnak innentől fogva már nem volt nehéz dolga. A rendőrök nagy erőkkel eredtek az elkövető nyomába.

A tetőn át jutott a padlástérbe a tolvaj

A megbontott tető – fotó: Police.hu

Csak néhány óráig hihette azt a tolvaj, hogy megússza

A zsaruk rendkívül hamar elfogták a moldáv férfit. A hajtóvadászat során a Készenléti Rendőrség drónja is bevetésre került. Az volt a rendőrök sejtése, hogy egy nem sokkal korábbi kifosztást szintén ez a tolvaj követett el.

Előkerültek az ellopott holmik

Minden eltulajdonított tárgy hiánytalanul előkerült. A 31 éves bűnelkövetőt kihallgatták a lopás miatt. A vizsgálat befejeződött az ügyében, és vádemelést javasolnak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a megbontott tető – Forrás: Police.hu