Brutális baleset történt június 4-én, 12 óra 40 perc körül a 4. számú főút 92. szelvényében, Szolnok külterületén. A balesetben egy kamion és egy kisbusz ütközött össze, a karambolban pedig hárman is meghaltak, és rajtuk kívül tizenhárman megsérültek.

Halálos baleset történt

Ahogy arról a Kékvillogó.hu hírportál is beszámolt, péntek kora délután 4-es számú főúton, Szolnok külterületén egy kamion és egy kisbusz csapódott egymásnak. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a szolnoki hivatásos tűzoltók, akik megkezdték a műszaki mentést és korlátozták a forgalmat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Több áldozat is volt

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt közölte, hogy a tömegszerencsétlenségben hárman meghaltak, illetve tizenhárman megsérültek. A sérültek közül két ember életveszélyes állapotban van.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az oldalára borulva állt meg a kisbusz

Szolnoki tömegbaleset – Forrás: MTI/Donka Ferenc

Több mentőt is riasztottak

A baleset helyszínére több mentőegységet is hívtak: nyolc mentőautó és két mentőhelikopter is érkezett. A sérülteket budapesti, szolnoki és kecskeméti kórházakba szállították.

Ketten voltak a kamionban

Bálint F. Levente megyei rendőrségi sajtóreferens elmondta, hogy a balesetet okozó kamion román jelzésű volt. Németh Ádám megyei katasztrófavédelmi szóvivő szerint a kamionban ketten utaztak, tehát a balesetben összesen 16-an voltak érintettek. A szolnoki hivatásos tűzoltók három embert szabadítottak ki a roncsok közül feszítővágóval.

Ennyi maradt a kamionból

Szolnoki tömegbaleset – Forrás: MTI/Donka Ferenc

Nem tudta irányítani a kamiont

Bálint F. Levente arról is tájékoztatott, hogy a kamion Budapest irányából tartott Debrecen felé, amikor a vezető elvesztette az irányítást a járműve felett, és oldalról nekiütközött a kisbusznak. A becsapódástól a kisbusz felborult, a járműből pedig többen is kirepültek.

14-en utaztak a kisbuszban

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerit a kisbuszban összesen 14-en utaztak, az ütközéstől többen is kizuhantak. A járműben  csak felnőttek tartózkodtak.

A kisbusz bal oldalát találta el a kamion

Szolnoki tömegbaleset – Forrás: Police.hu

Eltakarították a roncsokat

Szolnoki tömegbaleset – Forrás: Police.hu

Befejeződött a helyszínelés

A teljes útlezárás mellett lefolytatott helyszínelés és műszaki mentés június 5-én, 4 óra 50 perckor befejeződött, így az útszakasz ismét a teljes szélességében használható. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szolnoki tömegbaleset – Forrás: MTI/Donka Ferenc