Egy szlovák bűnbanda rabolta ki kempingezés közben az igazságügyminisztert. Varga Judit családjával nyaralt, amikor a sátrukból pénzt és egyéb értékeket vittek el. Nézd meg a banda elfogásáról készült videót is a cikkünk alján!

A Szigetközben nyaralt

Varga Judit még július végén járt családjával a Szigetközben, ahol a Blikk információi szerint kirabolták az igazságügyi minisztert. A környéken megerősítették, hogy Varga Judit Ásványrárón kempingezett férjével és három gyermekével. Rutinos túrázóként egy fa közelében állították fel sátrukat, napközben pedig élvezték a víziparadicsom adta lehetőségeket.

Kirabolták a sátrukat

Miközben bebarangolták a Szigetközt, az egyik visszaérkezéskor szembesültek a kellemetlen eseménnyel: idegenek jártak a sátrukban. „Bár nem került nyilvánosságra, a faluban azóta híre ment, hogy a miniszter sátrából értékeket loptak, de másokat is megkárosítottak a kempingben” – árulta el a Blikknek egy neve elhallgatását kérő helybéli.

Rengeteg lopás történt

A Kekvillogo.hu is beszámolt róla, hogy Győr-Moson-Sopron megyében, 2020 júliusában elszaporodtak a kempingek, vendégházak, panziók vendégei sérelmére elkövetett lopások. A bejelentők legtöbb esetben arról számoltak be, hogy a sátrakból, vagy a leállított, nyitott állapotú lakókocsikból, illetve az apartmanokba besurranva loptak el tőlük ismeretlenek különböző értékeket: pénzt, illatszereket, ruházati termékeket, elektronikus berendezéseket, számítógépeket, parfümöket, táskákat.

Egy körhöz tartoztak a rablások

A rendőrök minden esetben büntetőeljárást indítottak a bűncselekmények elkövetőinek kézre kerítése érdekében. A cselekmények helyszíneinek térbeli közelsége, az elkövetési időpontok hasonlósága, azok végrehajtásának módja (besurranás) alapján a nyomozók feltételezték, hogy a lopások egyazon elkövetői körhöz köthetők, ezért összedolgoztak: adatokat és információkat gyűjtöttek, elemeztek, tanúkat kutattak, összefüggéseket kerestek a cselekmények között.

Szlovák rendszámú autóval közlekedtek

A nyomozati munka eredményeképpen egy szlovák rendszámú jármű, és néhány olyan személy került látókörbe, akik ezzel a gépjárművel több helyszínen is jelen voltak. Később a rendőrök ellenőrizték az autót és a benne ülőket, feltehetően ezért a későbbi bűncselekmények elkövetésénél lecserélték a kocsijukat és már egy másik járművet használtak. 

Nyúlon fogták el őket

A beazonosított elkövetőkön végül 2020. augusztus 6-án éjjel, Nyúlon ütöttek rajta a rendőrök azután, hogy előtte egy magyar házaspár lakóautójából egy Nike sportcipőt és némi készpénzt loptak el.

5 elkövetőt fogtak el

A nyomozók mind az öt férfit elfogták, majd a Győri Rendőrkapitányságra előállították őket, és a helyszínen megtartott szemle keretében lefoglalták a gépkocsijukat, valamint az abban feltalált ruhákat, telefonokat, multifunkcionális fogót, szájmaszkokat és gumikesztyűket.

Letartóztatták őket

A szlovák férfiakat lopás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a rendőrök – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Nézd meg a videót a bűnbanda elfogásáról

Ha sok ilyen videót akarsz még nézni, iratkozz fel a Youtube csatornánkra és nem maradsz le semmiről! Kattints ide!

Kiemelt kép: Varga Judit kempingezés közben – Forrás: Facebook. Belső kép: kifosztott sátor – Forrás: police.hu