Nagyon zavart volt az a férfi, aki Budapesten, a KÖKI terminálnál támadt a rendőrökre a napokban – ezt állítja az egyik szemtanú. Miután elkapták a rendőrök a támadó a földön fekve ordított.

Rendőrökre támadt egy férfi

Amint arról a Kekvillogo.hu is beszámolt, egy fiatal férfi október 2-án a fővárosi bevásárlóközpontnál lévő buszpályaudvaron a Készenléti Rendőrség kisbuszának takarásából a rendőrök mögé osont, majd a neki háttal álló egyik egyenruhás nadrágszíjára erősített szolgálati fegyverét megpróbálta elvenni.

Megakadályozták a támadást

A rendőr azonnal észrevette, és meg is akadályozta ezt, noha a férfi többször megpróbálta kirántani a pisztolyt a tokjából. A helyszínen tartózkodó további négy rendőr azonnal a kollégájuk segítségére sietett, majd a támadót megbilincselték.

Egy 24 éves férfi volt a támadó

A 24 éves férfi a fegyverrel akarta megölni a szolgálati gépkocsinál várakozó rendőröket. A lőfegyverben 14 golyó volt.

Megszólalt a szemtanú

A KÖKI terminál buszmegállójánál lévő kürtöskalácsos eladója végignézte az akciófilmbe illő jelenetet. Zsuzsanna azt mondja, most is beleborzong, ha visszagondol a villámgyors rendőri akcióra.

Meglökte a rendőrt

„Arra lettem figyelmes, hogy egy fiatal srác meglökte az egyik rendőrt, aki több kollégájával a mikrobusz mellett állt. Abban a pillanatban, ahogy észrevette, hogy valaki hozzáért, szólt a többieknek, majd leteperték a fickót” – mondta Zsuzsanna a Blikknek.

Ordított a támadó

Majd így folytatta: „A srác azt ordította a földön, hogy ‘ne vigyetek be, inkább öljetek meg’. Aztán gyorsan betették az autóba és elvitték”.

Zavart volt

Az eladó azt mesélte, hogy a férfi fekete ruhát viselt és nagyon zavartan viselkedett, olyan volt, mintha kábítószer hatása alatt lenne.

Őrizetbe vették

A nyomozó főügyészség elrendelte az elkövető őrizetét. Emberölés előkészületének bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki védőjével együtt panasszal élt a gyanúsítás ellen. A gyanúsított elismerte, hogy meg akarta szerezni a rendőr fegyverét, azt azonban tagadta, hogy meg akarta volna ölni őket.

A támadásról készült videót itt tudod megnézni

Kiemelt kép: részlet a videóból