Az elmúlt időszakban többször is betört a vendégházba az a férfi, aki több késszúrással megölte a főbérlőjét péntek este. Deutsch Tamás apósát szíven szúrta az 57 éves férfi, akit hétfőn letartóztatott a bíróság.

Gyilkosság Óbudán

Amint arról a Kékvillogo.hu is beszámolt, megölte főbérlőjét péntek este egy 57 éves férfi Budapesten. A Nánási úti házban történt gyilkosság áldozata Deutsch Tamás apósa. Az egykori focista és a tettes között elszámolás vita alakult ki, ezután történt a tragédia. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem fizette a lakbért

B. István meg volt győződve arról, hogy a tulajdonos törvényesen akkor sem tudja kitenni az albérletéből, ha ő egy forintot sem fizet a lakbérért. Az 57 éves férfi múlt pénteken erőszakosan ismét behatolt az egykori otthonába, ahol szóváltásba keveredett az ismert korábbi labdarúgóval.

Szíven szúrta

Lazsányi László testét több kisebb késszúrás érte, halálát egy nagy erejű szívszúrás okozta, mondta a gyanúsított védője az RTL klub Híradójában.

Alkalmi munkából élt

A gyilkossággal gyanúsított férfi egy éve és négy hónapja élt a Nánási úti vendégház egyik lakásában, a lakbért pedig idén augusztus óta egyáltalán nem fizette. Ugyan informatikus végzettséggel rendelkezett, de az elmúlt időszakban csupán alkalmi munkákból próbálta fenntartani magát – írja a Blikk.

Nem volt családja

Családjával egyáltalán nem tartotta a kapcsolatot, magányosan élt, gyermekei nincsenek. A Fővárosi Törvényszék közölte: a férfi bejelentett lakcíme fiktív, és bejelentett munkahelyet sem tudott igazolni. A sebhelyes arcú, kopaszodó, őszes férfit hétfőn állították bíróság elé. A kihallgatásán részletes, beismerő vallomást tett, így nem volt kétséges, hogy letartóztassák.

Többször visszament a lakásba

„Egy bérleti jogviszonnyal kapcsolatos vita vezetett a tragédiához. A védencem korábban több hatósági, többek között birtokvédelmi eljárást is kezdeményezett a bérbeadójával szemben. Biztos volt benne, ha nem fizet, akkor sem tehetik ki. Miután ez mégis megtörtént, többször visszament, és az éjszakákat ott töltötte” – magyarázta a férfi kirendelt védője, dr. Gál András István.

Nem tervezte meg a gyilkosságot

Az ügyvéd azt mondta, a védence nem tervezte meg előre a gyilkosságot, azt hirtelen felindulásból követte el. A vadászkés azért volt nála, mert azzal feszítette fel a zárat, hogy bejuthasson.

Letartóztatták a férfit

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra, 2022. január 6-ig rendelte el a letartóztatását,  közölte a Fővárosi Törvényszék hétfőn.

Emberölés lehet a vád

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását. Jelezték, hogy a terhelt cselekménye bizonyítottság esetén emberölés bűntettének megállapítására lehet alkalmas, és tíztől húsz évig vagy életfogytig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Beismerte a cselekményt

Ezen felül a gyanúsított személyi és egzisztenciális körülményei is kedvezőtlenek: bejelentett lakcíme fiktív, bejelentett munkahelyet nem tudott igazolni. Bár a terhelt beismerő vallomása csökkenti a szökés, elrejtőzés veszélyét, de a fentieket figyelembe véve azok kizárásához nem elegendő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: ebben a házban történt a gyilkosság – Forrás: RTL klub