Két kislány merült el a Tiszában pénteken délután Benknél. A 9 és 12 éves gyermekeket elragadta az erős sodrás. Egyiküket 200 méterrel lejjebb ki tudták emelni a folyóból és mentőhelikopterrel kórházba vitték. A másik lányt azóta is nagy erőkkel keresik.

Végzetes strandolás

Két eperjeskei kislányt is a vízpart mellé csábított a hőség pénteken. A gyerekeket a család egyik ismerőse vitte el fürdeni. A lányok bokáig mentek be a folyóba a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Benknél, de az erős sodrás pillanatok alatt elragadta őket. A felnőtt kísérő igyekezett utánuk nyúlni, de már nem érte el a kezüket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egyiküket kiemelték a folyóból

Egiyküket 200 méterrel lejjebb emelték ki a folyóból és stabil állapotban, mentőhelikopterrel vitték kórházba. Az idősebb lányt még mindig nagy erőkkel keresik a Tiszában.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nagy erőkkel keresik a gyermeket

A helyszínről származó információk szerint a nyíregyházi Tűzoltó és Vízimentő Egyesület speciális hajójával, valamint a Honvédség helikopterével is keresik a gyermeket. A Katasztrófavédelem egysége ugyancsak a helyszínen tartózkodik, a keresés már a tiszamogyorósi szakaszon folyik.

Tilos a fürdés

Benk község polgármestere, Dancs Ákos kiemelte: a településen mindenhol tilos fürdeni a Tiszában, mert a partszakasz nagyon veszélyes „Nem csak az erős sodrás veszélyes. Itt köztudottan igen mély a folyó, a 25 métert is elérheti a mélysége” – nyilatkozta a Tények stábjának.

Holttestet találtak a Dunában

A Kékvillogó.hu számolt be arról, hogy holttestet találtak a rendőrök a Dunában Kisoroszinál. A helyszínről származó információk szerint egy ötven körüli nő holttestét emelték ki a folyóból, és az elsődleges vizsgálatok szerint vízbefulladás okozta az asszony halálát. 

Vizsgálódik a rendőrség

A rendőrség arról tájékoztatott, hogy nem merült fel idegenkezűség és bűncselekmény gyanúja, és így az egyenruhások közigazgatási eljárásban vizsgálják az eset körülményeit.

A vízben sodródott

A Kékvillogó.hu írta meg, hogy bejelentés érkezett 2022. július 11-én 4 óra 30 perckor a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység- irányítási Központjába arról, hogy Budapesten, a 11. kerületi szakaszon a Dunában sodródik egy nő. 

Segítettek a rendőrök

Miközben a telefon végén lévő bejelentővel folyamatosan kapcsolatban volt az ügyeletes, értesítette a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőreit, akik perceken belül a helyszínre értek, és a nőt kihúzták a vízből, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak, derül ki a rendőrség közleményéből. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció