Megtalálták annak a kislánynak a holttestét, aki még pénteken merült el a Tiszában. A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Benknél egy 9 és egy 12 éves gyermeket ragadott el az erős sodrás. Egyiküket több száz méterrel lejjebb ki tudták emelni a folyóból és mentőhelikopterrel kórházba vitték. A másik lányt nagy erőkkel keresték, lettelen testét egy horgász találta meg a hétvégén.

Végzetes strandolás

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy két eperjeskei kislányt is a vízpart mellé csábított a hőség pénteken. A gyerekeket nagybátyjuk vitte el fürdeni. A lányok bokáig mentek be a folyóba a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Benknél, de az erős sodrás pillanatok alatt elragadta őket. A felnőtt kísérő igyekezett utánuk nyúlni, de már nem érte el a kezüket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egyiküket kiemelték a folyóból

Egyiküket több száz méterrel lejjebb emelték ki a folyóból és stabil állapotban, mentőhelikopterrel vitték kórházba. Az idősebb lányt pedig nagy erőkkel kezdték keresni a Tiszában.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Rengeteget lebegtek a vízen

A gyerekek hosszú időn át együtt lebegtek a felszínen, majd hirtelen a nagyobb lány eltűnt. „Egyébként a két lány az egyáltalán nem tudott úszni. Csodával határos az is, hogy 1,2 kilométert úgy lebegtek a vízen, higgadtan, hogy nem történt nagyobb tragédia” – mondta egy szemtanú.

Mindent megtettek

A helyszínről származó információk szerint a nyíregyházi Tűzoltó és Vízimentő Egyesület speciális hajójával, valamint a Honvédség helikopterével is keresték a gyermeket. A Katasztrófavédelem egysége ugyancsak a helyszínre érkezett.

Tilos a fürdés

Benk község polgármestere, Dancs Ákos kiemelte: a településen mindenhol tilos fürdeni a Tiszában, mert a partszakasz nagyon veszélyes „Nem csak az erős sodrás veszélyes. Itt köztudottan igen mély a folyó, a 25 métert is elérheti a mélysége” – mondta.

Megtalálták a 12 éves lányt

A 12 éves lányt motorcsónakkal keresték a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Tiszamogyorós és Benk között. A Tények információi szerint Tuzsérnál egy horgász találhatta meg a holttestét a hétvégén.

Holttestet találtak a Dunában

A Kékvillogó.hu számolt be arról, hogy holttestet találtak a rendőrök a Dunában Kisoroszinál. A helyszínről származó információk szerint egy ötven körüli nő holttestét emelték ki a folyóból, és az elsődleges vizsgálatok szerint vízbefulladás okozta az asszony halálát. 

Vizsgálódik a rendőrség

A rendőrség arról tájékoztatott, hogy nem merült fel idegenkezűség és bűncselekmény gyanúja, és így az egyenruhások közigazgatási eljárásban vizsgálják az eset körülményeit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció