Vádat emelt és végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz a Budapesti 2. és 3. Kerületi Ügyészség egy büntetett előéletű férfival szemben, aki tavaly májusban ittasan vezetett, majd a Dunán átúszva próbált elmenekülni a rendőrök elől Óbudán.

Ittasan ült a volán mögé

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a 32 éves vádlott 2022. május 27-én a hajnali órákban a 3. kerületben vezetett ittasan, biztonsági öv használata nélkül egy lejárt műszaki érvényességű, forgalomból kivont gépkocsit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nagy volt a tempó

A férfi az Árpád hídról lehajtva nem a biztonságos sebességgel kanyarodott rá a Szentendrei útra, amit a közelben tartózkodó gépkocsis járőrök észleltek, ezért a vádlott után hajtottak, hogy megállítsák. A rendőröket észlelve a férfi gyorsítani kezdett, ezért a járőrök megkülönböztető fény- és hangjelzést használva üldözőbe vették.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Átúszott az Óbudai-szigetre  

A vádlott a menekülés során a piros lámpán áthajtva az egyik utcán jobbra kanyarodott, majd behajtott a Harrer Pál utcai parkolóba. A férfi onnan gyalog menekült tovább a rakpart felé, majd átúszott a Dunán az Óbudai-szigetre, ahol azonban a rendőrök elfogták.

Börtönbe küldenék

Az ügyészség a többszörösen – köztük ittas járművezetésért is – büntetett férfit ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja, vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, továbbá a közúti járművezetéstől való határozott idejű eltiltást indítványoz.

Autós üldözés Csepelen

A Kékvillogó.hu írt arról áprilisban, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság 21. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei 2023. április 7-én 15 óra körül egy személygépkocsit akartak ellenőrizni Csepelen, a Szent Imre téren. A járművet korábban is többször megállították már, az abban utazókkal szemben kábítószerfogyasztás miatt kellett intézkedniük. 

Elhajtott

A volánnál ezúttal egy átaluk ismeretlen férfit láttak, aki a megállásra felszólító rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyva elhajtott. A járőrautó kéklámpa és sziréna használatával követte, miközben hangosbeszélőn is többször megállásra szólították fel.

A nyomába eredtek

A Renault, nyomában a járőrautóval a Vermes – Táncsics – Árpád- Zsák Hugó – Duna utca útvonalon próbált egérutat nyerni, de a rendőrök végig a nyomában voltak.

Kiugrott a sofőr

A menekülő útját az Ady Endre úton zárta el egy szemből érkező másik járőrautó. Az autós ekkor kiugrott a járműből, és gyalog próbált kereket oldani, de a rendőrök gyorsabbnak bizonyultak, és öt méteren belül elfogták. Mivel a menekülő megálláskor nem húzta be kocsijának kézifékjét, az autó nekigurult a mögötte álló rendőrségi járműnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció