„Mi szeretnénk, ha azok az illetők, akik bűnösök, már nem ülnének a székükben” – mondta annak a kislánynak a nagymamája, aki három évvel ezelőtt, játék közben vesztette életét. Az ügy még mindig nem zárult le, a család viszont belerokkant a tragédiába.

Igazságot akarnak

 „Hiányzik” – mondta annak a kislánynak a nagymamája, aki azért halt meg, mert az óvodában rázuhant egy mászóka a Heves megyei Csányban. A gyászoló család végre szeretne igazságot szolgáltatni Mercinek. . A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szörnyű tragédia

A hatéves Mercédesz tragédiájáról a Kekvillogo.hu is írt. A kislány boldogan játszott a csányi óvoda egyik mászókáján az unokatestvérével, amikor utóbbi hirtelen leugrott a játékról, amely ennek hatására Mercédesszel együtt eldőlt, agyonnyomva a kislányt

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Küzdöttek az életéért

Az anyuka az óvoda kerítésén túlról nézte végig, ahogy a mentők egy órán keresztül küzdenek Mercédesz életéért.

Rossz állapotú játékok

Többen azt mondták, évek óta tudni lehetett, hogy rossz állapotban vannak a játékok, így addig is csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia.

Dühös helybéliek

Néhány órával a tragédia után dühös emberek akarták számon kérni a polgármestert a tragédia miatt.

Belerokkant a család

A kislány halála óta eltelt három év, a családja azonban azóta sem tud belenyugodni a történtekbe. A kislány édesapjának idegei tönkrementek, és a nagypapája valószínűleg a tragédia miatt halt meg, amikor négy hónappal később szívrohamot kapott.

Több szabályt is megszegtek

A korhadt játék nem volt karbantartva, és több szabályt is megszegtek az átépítésekor, ezért zuhant rá a gyerekre – mondta el most a család jogi képviselője a Tényeknek.

Nem zárult le az ügy

A tragédia után vizsgálat indult: a polgármestert és a község volt jegyzőjét gyanúsítottként hallgatták meg. Az ügy azóta sem zárult le, így nem derült ki, ki a felelős Mercédesz haláláért.

Nem érdekli őket a kártérítés

A család kapott kártérítést, de ők inkább azt szeretnék, ha a kislány haláért felelős személyek kilétére fény derülne.

A bűnösök ne üljenek a székükben

„Mi szeretnénk, ha azok az illetők, akik bűnösök, már nem ülnének a székükben” – mondta a kislány nagymamája. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a játszótér. Fotó: police.hu