12 évvel ezelőtt ölte meg barátja nagymamáját a leányvári férfi, de csak 10 év után tudták beazonosítani. A bíróság 10 évre elítélte, a férfi azt mondta, örül, hogy végre lezárult az ügy.

Az asszony unokájával barátkozott a férfi

L. László és a 83 éves asszony régóta ismerték egymást, mivel a férfi az asszony unokájának a barátja volt és több alkalommal is együtt italoztak leányvári házában. Az ittas férfi 2009 január 1-én, kora délután, elment az asszony leányvári otthonába, mert azt remélte, hogy ott van a barátja. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az unoka nem ment haza

A férfi és az asszony egy ideig várakoztak, miközben a férfi még több alkoholt ivott. Mivel az unoka nem ment haza, ezért asz asszony felszólította a férfit, hogy most már hagyja el az otthonát.

Indulatos lett a férfi

L. László elindult kifelé a házból, miközben a nő többször is mondta neki, hogy menjen el, mert ittas. A férfi indulatos lett az asszony kijelentései miatt, és az előszobában fellökte a nőt, majd többször is bántalmazta, nagy erővel megragadta a nyakát, rátaposott, és rátérdelt a mellkasára. Az asszony halála a nyaki leszorítást, mellkasi összenyomatást követő fulladás következtében állt be.

10 év után azonosították be

Az elkövetőt tíz év után sikerült beazonosítania a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztályának. A férfi kezdetben tagadta a bűncselekmény elkövetését, sőt a gyanúsítás ellen is panasszal élt. Később azonban részletes beismerő vallomást tett.

A gyilkosság után bezárta a házat

A férfi elmondta, hogy az asszony unokáját akarta megvárni ittasan a nő házában, aki itallal és kávéval kínálta őt. A beszélgetés során azonban felhúzta magát azon, hogy az asszony kitessékelte a házból az ittassága miatt, és emiatt bántalmazta, majd a házat bezárva véres ruhában távozott.

Megbánta, amit tett

L. László a csütörtöki előkészületi ülésen fenntartotta a korábbi beismerő vallomását és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is. Az utolsó szó jogán pedig azt mondta, hogy megbánta a dolgot és szeretné már elfelejteni ezt az ügyet, s túl lenni az egészen. Ezt olyannyira komolyan gondolta, hogy még enyhítésért sem fellebbezett. Mivel az ügyész és a védő sem fellebbezett, így az ítélet jogerős.

10 év börtönt kapott

A bíróság tíz év börtönre, és tíz év közügyektől eltiltásra ítélték a bűnösségét beismerő férfit azzal, hogy a büntetés kitöltésének a háromnegyede után bocsátható szabadságra a leghamarabb feltételesen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A férfi elfogása után a rendőrségre vitték

Kiemelt kép: vezetőszáron kísérik a tettest – Forrás: police.hu