Motorjával balesetezett egy férfi, akinél 2 kábítószergyanús tömböt találtak a kórházban. Később kiderült, éppen a kokaint vette eladni, amikor a szerencsétlenség történt vele.

Kórházba került a motoros

A férfi 2020. május 23-án szenvedett motorbalesetet Pécs határában, s a sérülései miatt kórházba kellett őt szállítani. Amikor a nála lévő dolgok leltárba vétele zajlott, az egészségügyi személyzet két darab, tégla formájú, nejlonzacskóba csomagolt kábítószergyanús tömböt talált nála. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kokaint mutatott ki a gyorsteszt

A rendőrök ezt követően a csomagra gyorstesztet alkalmaztak, ami kokainra pozitív jelzést mutatott ki, továbbá felmerült a gyanú, hogy a balesetező férfi fogyasztotta is az anyagot.

Ezt a két csomagot találták a férfinál

Kokain csomag – Forrás: police.hu

Házkutatást tartottak a férfinál

Ezután házkutatást tartottak T. Norbert gyódi tartózkodási helyén, ahol a rendőrök további 98 gramm kábítószergyanús zöld növényi törmeléket találtak.

Itt élt a férfi

A készenléti rendőrség vette át a nyomozást

Ez a lefoglalt mennyiség meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát, így a nyomozást ezután a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda  folytatta.

El akarta adni a nála lévő anyagot

A toxikológiai szakvélemény alátámasztotta a rendőrök gyanúját, miszerint a balesetező férfi kokaint és amfetamint fogyasztott, és az is kiderült, T. Norbert értékesíteni szerette volna a nála lévő anyagokat, amikor a közúti szerencsétlenség történt.

80 millió forintot ért a szállítmánya

A kirendelt igazságügyi vegyészszakértő ezen felül megállapította, hogy a rendőrök által lefoglalt, több mint 2 kilogramm mennyiségű kábítószergyanús anyag kokainnak minősül, amelynek feketepiaci értéke több mint 80 millió forint.

Folyik a nyomozás

A jelenleg is letartóztatásban lévő T. Norberttel szemben kábítószer-kereskedem bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást, a szükséges eljárási cselekményeket a nyomozók elvégezték, az ügy iratait pedig a napokban átadták a Baranya Megyei Főügyészségnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció – egy korábbi baleset felvétele