Mindkét helyszínen személyautó kanyarodott szabálytalanul az éppen odaérkező szerelvény elé

Az első baleset Budapest 3. kerületében következett be

Suzuki Swifttel tartott a 3. kerületi Bécsi úton, a Vörösvári út irányába egy autós, amikor a Kiscelli utcát elhagyva gondolt egy merészet, és az Óbudai Szaléziak előtti útszakaszon úgy döntött, hogy ő bizony megfordul a Szent Margit Kórház felé, a síneken keresztül.

Fotó: BalesetInfo Facebook-csoport

Szabálytalanul és rossz időzítéssel

Az sem elhanyagolható tény, hogy záróvonal tiltja a centrum irányába a megfordulást, ám ráadásul az autó sofőrje még figyelmetlen is volt, mivel a 19-es villamos éppen akkor ért oda, amikor megkezdte a kanyarodást… A szerelvény vezetője már hiába fékezett, az ütköző épp a bal oldali ajtót találta el, amivel a Swiftet tulajdonképpen irányba állította, miközben a két jármű egymáshoz simult.

Fotó: BalesetInfo Facebook-csoport

Nem lehetett sérülés nélkül megúszni

A Suzuki sofőrje az utasoldali ajtón keresztül tudta elhagyni a járművet – ő meg is sérült a meggondolatlan manőver során, a mentők kórházba szállították. A villamoson információink szerint nem történt személyi sérülés. A 17-es, 19-es és 41-es villamosok helyett nagyjából másfél óráig pótlóbuszok közlekedtek a Katinyi Mártírok parkja és a Vörösvári úti végállomás között.

Nem sokkal később Pesterzsébeten

Háromnegyed órával később a 20. kerületi Jókai Mór utcában óriási csattanásra lettek figyelmesek a környező házak lakói… Mivel itt közlekedik az 51-es és az 52-es villamos is a Határ út felé, rögtön rosszat sejtettek, és amikor az az utcára siettek, beigazolódott a balsejtelmük.

Pedig a tábla egyértelmű

A József Attila utcán haladt egy hölgy sofőr Ford Focus gépkocsival a Jókai Mór utca felé, majd amikor a főúthoz érkezett, balra, a Nagysándor József utca felé szeretett volna kanyarodni. Sajnos azt nem vette figyelembe, hogy tőle jobbra, a sarkon ott virít az elsőbbségadás tábla, így a legnagyobb nyugalommal megkezdte a kanyarodást, éppen az érkező 51-es villamos elé…

Fotó: GK

Komoly volt a becsapódás

Mivel a szerelvény épp két megálló között haladt, nem éppen csiga lassúsággal közlekedett, emiatt az ütközés igen nagy erejű volt. A hannoveri villamos a következő villanyoszlopig tolta a személyautót, amely legalább 15 méterre található a József Attila utca sarkától. A Ford a sodródás közben végigszántotta a járda füves részét, amint az az alábbi fotón látható.

Fotó: GK

A sofőr beszorult a roncsba

A Focust vezető hölgy beszorult az autóba, de a segítségére sietőknek a helyszíni információk alapján sikerült annyira kifeszíteni a bal első ajtót, hogy ki tudták emelni a sokkos állapotban lévő sérültet, akit aztán kórházba vittek a mentők. Szemtanúk elmondása szerint gyermekmentő is sietett a helyszínre, mivel a Fordban egy gyerek is utazott, tudomásunk szerint ő nem sérült meg súlyosan. A tűzoltókat viszont nem riasztották a balesethez.

A forgalmat másfél órán át elterelték

A Jókai Mór utcát a rendőrség az Eötvös utca és a Rákóczi utca között teljesen lezárta, a forgalmat a környező utcákba terelték. Az 51-es és 52-es villamosok helyett pótlóbuszok közlekedtek mintegy két órán keresztül, természetesen azok is terelve.

A villamos, amely a Fordnak ütközött, fotó: GK

Kiemelt kép: GK