Szándékosan leitatta egy társaság és erőspaprikás cigit adtak egy Fejér megyei kocsmában a férfinak, majd megkötözték és magára hagyták. Zsoltra reggel a helyi busz vezetője talált rá a kocsma teraszán, életét már nem lehetett megmenteni.

Italozás közben elaludt

2019 decemberében egy helyi férfi italozás közben a kocsma teraszán az asztalra borulva elaludt. Három vendég kitalálta, hogy széket kötöz a hátára, a kezét, a lábát pedig szigetelőszalaggal csomózza össze. Az eset Nagylókon történt.

A pultos videózott

A pultos közben levideózta az egész jelenetet, és a felvételeket elküldte az ismerőseinek. A fél falu szegény Zsolton röhögött. Amikor egy vendég rászólt, hogy engedjék el Zsoltit, azt felelte az egyik férfi, majd kioldozzák.

Zárás után otthagyták Zsoltot

Csakhogy megfeledkeztek róla, záróra után Zsolt a földre esett, és nem tudott felállni. Hajnalban a 4 órás busz sofőrje ment oda hozzá. Ő riasztotta a mentőket és a rendőröket, de addigra annyira kihűlt, hogy az életét már nem tudták megmenteni.

Szándékosan itatták le Zsoltot

Később kiderült, a kocsma vendégei azért töltötték tele hétszer is Zsolt féldecis poharát rummal, hogy később már ne legyen ereje tiltakozni. Utána kizavarták őt a teraszra, mondván: ápolatlan és büdös. A pultosnő olyan cigarettát adott neki, amibe előtte gyufafejet és erős paprikát töltött, majd nevetgélve videóra vette, amint a gyanútlan férfi megrémül a szikrázó cigitől.

Közmunkásként dolgozott Zsolt

A közmunkásként dolgozó Zsolt már régebb óta nem tudott gondoskodni a négy gyermekéről, ezért a keresztanyjuk, Török Ramóna vette őket magához. Amikor a kicsik megtudták, hogy az apjuk nincs többé, órákon át zokogtak.

NE HAGYD KI! A LikeNews.hu cikkeit a kocsmai tragédiáról ide kattintva tudod elérni

Megkezdődött a tárgyalás

A csütörtöki tárgyaláson csak négy vádlott jelent meg, közülük mind ragaszkodott a tárgyaláshoz, bár ellenkező esetben megúszhatták volna enyhébb büntetéssel, hiszen az ügyészség 15 év börtönbüntetést kért rájuk, így viszont akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is számíthatnak. Mindannyian ártatlannak vallották magukat, azt pedig egyikük sem mondta, hogy sajnálják elhunyt társukat.

Tagadja a vádakat

„Ott se voltam a kötözésnél, a DNS-mintám azért került Zsolt székére, mert a kötözéshez használt szigetelőszalagot én adtam oda a másodrendű vádlottnak. Amikor a többiek kihívtak a teraszra, Zsolt már a hátára kötözött székkel ült és hangosan horkolt” – mondta a bíróságon a nő.

„Az a dolga, hogy a vendégek kedvébe járjon”

„Nevettem, mert viccesnek találtam. Pultosként az a dolgom, hogy a vendégek kedvében járjak, nevessek a vicceiken. Amikor zárás után elmentem, szóltam a többieknek, hogy engedjék el Zsoltot. Azt felelték, majd felébred és kioldozza magát”  – védekezett a kocsmáros.

Az ügyvéd felháborodott

„Senki nem akarta megölni Göbölös Zsoltot. Védencem kétgyermekes apa, Nagylókon önkormányzati képviselő, barátja és a főnöke volt az elhunytnak. Ott sem volt a férfi megkötözése idején a kocsmában, csak később érkezett, mégis december óta letartóztatásban van” – mondta a harmadrendű vádlott ügyvédje. A vádlott egyébként Nagylók egyik önkormányzati képviselője.

 Surdy Miklós szerint Göbölös Zsolt természetes halállal halt meg, alkoholmérgezés áldozata lett. Ezért a védelem új igazságügyi orvos szakértő kirendelését kéri.

J. Nándor szégyelli magát

Csupán a negyedrendű vádlott, J. Nándor gyakorolt némi önkritikát. „Nem vagyok bűnös, de felelős vagyok, és szégyellem magam, amiért Zsoltot nem oldoztam el” – mondta a férfi a bíróságon.

Nagyon sok év börtön várhat a vádlottakra

A vádlottakat előre megfontolt, különös kegyetlenséggel végrehajtott emberöléssel vádolják, aminek a büntetési tétele 15 évtől életfogytig terjed.

Kiemelt kép: a nagylói kocsma terasza a rendőrségi helyszínelés idején – Forrás: Facebook