Lezárták a rendőrök a 2019 októberében történt szekszárdi gázrobbanás nyomozását. A vizsgálat során a Tolna megyei rendőrök egy 70 éves és egy 48 éves gyanúsítottként hallgattak ki különösen nagy vagy azt meghaladó kárt okozó gondatlan közveszély okozása miatt.

Gázrobbanás történt

2019 októberében hangos robbanás rázta meg a szekszárdi Hermann Ottó utcát, mivel gázrobbanás történt egy lakóházban. A súlyos robbanás következtében a 3-as és 5-ös lépcsőházak húsz lakása és a 8-as lépcsőházban további kilenc, azaz összesen huszonkilenc lakás vált egy időre lakhatatlanná, ami mintegy 80 lakót érintett. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Szekszárdon volt a robbanás

Hatalmas kár keletkezett

A gázrobbanás miatt óriási kár keletkezett a háztömbben, de még a környező épületekben is. Az ablakok kitörtek, az ajtók kiszakadtak a helyükről. A kár értéke meghaladja az 50 millió forintot.

Többen megsérültek

“A robbanás következtében egy fő nyolc napon túl gyógyuló súlyos, míg négy fő nyolc napon túl gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett” – közölte Szabó Zoltán, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese egy online sajtótájékoztatón.

Nem véletlenül történt a robbanás

A rendőrök a hosszas nyomozás és a szakértői vizsgálatok során kiderítették, hogy emberi mulasztás miatt történt a gázrobbanás, és az ügyben meg is gyanúsítottak két lehetséges elkövetőt.

Képzetlen gázszerelő

A nyomozóknak sikerült kideríteniük azt is, hogy az alvállalkozóként dolgozó 48 éves gázszerelő még szakmai felhatalmazással sem rendelkezett, de még a szükséges képzettséggel sem rendelkezett konvektorok felszereléséhez, bekötéséhez és üzembe helyezéséhez.

Ez is érdekelhet

Lezárult a nyomozást

A Tolna megyei nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát, a nyomozást lezárták, a keletkezett iratokat pedig megküldték az illetékes ügyészségnek.

Mutatjuk a rendőrség beszámolóját

A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szekszárdi gázrobbanás – Forrás: MTI/Kiss Dániel