184 napot töltött a börtönfalak közt Joób Márton szegedi képviselő, aki ez idő alatt 20 kilogrammot fogyott és minden egyes nap 10 kilométert futott a börtönben. A bűnszervezetben elkövetett 250 millió forintos költségvetési csalással vádolt férfit szerdán vitte haza a rendőrautó.

Adócsalás miatt került rácsok mögé

A 11 gyermekes MSZP-s önkormányzati képviselő adócsalás miatt került rendőrkézre hét társával együtt. A csalással vádolt háromszoros világbajnok kenus, önkormányzati képviselő azonban nagyon megszenvedte azt a fél évet, amelyet a családja nélkül töltött: 20 kilót fogyott a rácsok mögött. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

11 gyermek várta haza

Hatalmas volt az öröm, amikor hazaérkezett Joób Márton a családjához, a kapun belépve 11 gyermek ugrott a nyakába, és hajnalig beszélgettek. A politikus szerint élete legboldogabb pillanatai voltak ezek, mert rengeteg közösen töltött idő elveszett ez alatt a fél év alatt, a képviselő hét gyermeke születésnapján nem lehetett ott – írja a Blikk.

Istenhez imádkozott

Joób Márton sosem fogja elfelejteni azt az érzést, amikor bezárult mögötte a szegedi Csillag börtönben a zárkaajtó. “Az elején mindennap órákon át a betonra görnyedve imádkoztam és énekeltem Istenhez, és azért küzdöttem, hogy ne őrüljek meg” – mondta Joób, aki hozzátette, a felesége és gyerekei hetente több levelet is írtak neki.

Együttműködik a hatóságokkal

Joób Márton azt is elmesélte a lapnak, hogy bár továbbra is igazságtalannak véli azt a helyzetet, amibe került, de teljes mértékben együttműködik a hatóságokkal: elismerte, hogy felelőssége volt a történtekben, és emiatt már be is fizetett egy komolyabb összeget a NAV számlájára. A politikus azonban kiemelte, hogy nem szeretne olyasmiért felelősséget vállalni, amit nem ő követett el.

Nem tartja bűnözőnek magát

“Tisztességes, hívő ember vagyok, nem pedig bűnöző” – állítja magáról Joób, akinek nagyon nehéz volt elfogadni, hogy egyik pillanatban még a város politikusa volt, a másik pillanatban meg már csak egy rab a zárkában. A szegedi képviselő most azt tartja legfontosabbnak, hogy minél több időt töltsön a családjával, a 11 gyermekével. Mint mondta, felesége, Dóri és a gyerekek minden este érte imádkoztak.

“Legszuperebb apa”

Családja iszonyatos várta, hogy hazaérkezhessen a politikus, aranyos díszekkel, különféle meglepetésekkel várták haza a gyerekek. A konyhában „Szeretünk apu!”, az étkezőben “A legszuperebb apa” feliratokkal köszöntötték fel az apukát, akinek természetesen nagyon jól estek az üdvözlések. Joób Márton jelenleg házi őrizetben van, és a cégeit is nagy veszteség érte, de bízik benne, hogy talpra fog tudni majd állni.

El sem tudott köszönni gyerekeitől

Nagyon nehéz időszakon ment keresztül a Joób család, miután a családfőt letartóztatták és elvitték a rendőrök. Dóra szerint korábban olyan gyorsan vitték el a rendőrök a férjét, hogy az apuka nem is tudott elbúcsúzni a gyerekeitől, csak annyit tudott mondani, hogy három nap múlva újra látják egymást.

Elrendelték a bűnügyi felügyeletet

A bíróság január 27-én döntött úgy, hogy bűnügyi felügyelet alá vonja Joób Mártont, aki ennek köszönhetően kiszabadulhatott az előzetes letartóztatásból. Ugyanakkor a politikus ügyének még nincs vége, de Joób már az otthonában várhatja meg a végső ítéletet.

Minden nap futott

Joób Márton azt is elmesélte, hogy minden egyes nap 10 kilométert futott a sétaudvaron körbe-körbe. A szegedi képviselő három hónapot töltött egy sötét, alig hét négyzetméteres zárkában másodmagával, ahol még az eget sem láthatta. A politikus megtanult hálásnak lenni az apró dolgokért, a sétáért, a friss levegőért és a kék ég látványáért. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Joób Márton és családja – Forrás: Facebook