Elképesztő felelőtlenséget művelt egy asszony a Ferihegyi repülőtérre vezető úton. Alig 11 éves kisfiát az ölébe ültette és hagyta, hogy a gyermek vezesse az autót a forgalomban. Az esetről videó készült, az anyát most elkapták a rendőrök. A videót a cikkünk alján lehet megnézni.

Nem hittek a szemüknek

A videó készítői először nem hittek a szemüknek, amikor azt látták, hogy a mellettük haladó autót egy 11 év körüli kisfiú vezeti, aki egy nő ölében ül. Az asszony roppant felelőtlen volt, hiszen tíz kilométeren keresztül száguldoztak 60 km/h-ás sebességgel a Ferihegyi repülőtérre vezető úton. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Súlyosan megsérülhetett volna

Az RTL Híradónak nyilatkozó vezetéstechnikus azt mondta, hogy ilyen sebességnél egy vészfékezéskor olyan erőteljes lassulás következik be, hogy a felnőtt súlya, annak 25 szeresével nyomodik a kisgyereknek, vagyis a gyermek összepréselődik, súlyosan megsérül, akár meg is halhat.

Eljárást indítottak

A videó nyilvánosságra hozatala után a rendőrség is lépett. Az életveszélyes mutatványról készített videó alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság 18. kerületi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást indított.

Óvodás kora óta hagyja vezetni a gyermeket

A 49 éves asszonyt a felvétel napvilágra kerülését követő harmadik napon azonosították. A nő meghallgatásán elmondta, hogy 11 éves fiát óvodás kora óta alkalomszerűen hagyta vezetni.

Szerencséjük volt eddig

A rendőrségi közlemény szerint az csak a szerencsén múlt, hogy baleset egyszer sem történt. Az eljárást a 18. kerületi rendőrök folytatják. ​

Hat éves gyermeknek adta a volánt

Kékvillogón írtunk korábban arról, hogy tavaly márciusban egy 37 éves helyi férfi Csengőd külterületén, egy szám nélküli földúton átengedte egy autó vezetését mellette ülő 6 éves fiának, és közel két kilométer hosszan hagyta közlekedni. A gyermek kb. 1,8 kilométer hosszú szakaszon, forgalommentes időben vezette a gépkocsit. A vezetést a férfi a Facebookon élőben közvetítette.

Megszületett az ítélet

A Kiskőrösi Járásbíróság alig két hete kiskorú veszélyeztetése és járművezetés tiltott átengedése miatt 1 év – végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett – börtönre és 1 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a csengődi férfit. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Itt a videó a vezető gyermekről

Kiemelt kép: részlet az RTL videójából