Egyesek szerint féltékenységből tört ki a balhé Érden csütörtökön, mások szerint üzleti leszámolás történt. Szabályos mészárlást végzett a balatoni banda Érden.

Egy ember meghalt, öten súlyosan, heten könnyebben sérültek, amikor csütörtök este bandaháború tört ki Érden.

Akciófilmbe illő összecsapás volt

Kövekkel, botokkal, vasvillával, sőt még gázpisztollyal is próbálták egymás vérét ontani a bandatagok. Az M7-es autópálya felhajtójánál lévő benzinkúton fajultak el a dolgok a két csapat között, ám ez már csak a folytatása volt egy korábbi szóváltásnak, amely néhány kilométerrel odébb, egy másik kúton zajlott.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„Nálunk kezdődött az egész. Nagy kiabálásra lettünk figyelmesek. Nagyon sokan voltak, nem láttuk tisztán, hogy tettlegességig fajult volna a veszekedés. Az ordítozás után kergetni kezdték egymást – mondta a Blikknek egy benzinkutas.

A két banda autós üldözésbe kezdett, a kocsikkal koccantak is, majd a fentebbi töltőállomásnál félreálltak. A helyszínen lévő rokonság szerint az üldözők meg sem várták, hogy kiszálljon az autóból az ellenfél, mészárlásba kezdtek.

Üzleti vita vagy szerelmi háromszög

„Leszámolni jöttek, egyértelmű. Odaléptek az autóhoz, s rögtön szúrtak, Józsit úgy megszurkálták, hogy a helyszínen újra kellett éleszteni, egy másik tesónak majdnem levágták a kezét” – mondta egy szemtanú.

Az ötvenéves férfi állapotát a mentők a helyszínen stabilizálták, de később belehalt a szúrt sebekbe. Az elhunyt férfi tehetős építőipari vállalkozó volt, épp ezért ismerősei először azt hitték, üzleti vita volt a balhé. Később ezt egy arra járó rokon cáfolta a Blikknek.

„A fiát, Renátót támadták be korábban az enyingiek. A közösségi oldalon üzengettek egymásnak a fiatalok. Józsi csak a fiát védte, de sajnos ő húzta a rövidebbet. Nem volt itt semmilyen üzleti vita” – állította a családtag.

Bors azt írja, hogy a fiatal férfi egy videót tett közé, amelyben azt mondja, hogy szerelmi kapcsolatban állt az egyik támadó feleségével. Az enyingiek ezért mentek Érdre, hogy ezt tisztázzák.

Jómódú vállalkozó az áldozat családja

A fiatal fiú az édesapjával együtt dolgozott az építőiparban, csak a környéken legalább 100 házat építettek. Emellett pedig luxusautókkal is kereskedtek. Állítólag úgy váltogatja az autókat, mint más az alsógatyát. Jómódban élnek – állítják a helyiek.

Tovább folyik az üzengetés

A véres összecsapás előtt néhány órával az enyingiek egy live videóval üzentek az érdieknek a Facebookon: „gyertek, üssünk egyet, kutyák!” – provokálták ellenfeleiket.

A rendőrség 13 embert fogott el a halálos bandaháború után, egy 36 éves férfit emberöléssel, a többieket csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsítják. Az elhunyt fia viszont vendettára készül, nyíltan megüzente egy videóban, hogy ölni fog.

Cozma gyilkosai is Enyingen élnek

Enying település neve nem először forr össze a bűnözéssel. 2009-ben az ismert kézilabdázót, Marian Cozmát ölte meg az enyingi Sztojka Iván és csapata. Nekik köszönhetően Enying hírhedtté vált. A KEKFENY.com nemrég írt arról, hogy Sztorjka Ivánt futtatásért újra börtönbe vitték. Az erről szóló cikket itt tudod elérni.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu