Szombat délelőtt kigyulladt egy kamion rakománya az M7-es autópályán a köröshegyi völgyhídon.

Kigyulladt egy raklapokat szállító kamion rakománya az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán, a Kőröshegyi völgyhídon.

A vezetőfülkére nem terjedt át a tűz, amelyhez a siófoki hivatásos tűzoltókat riasztották.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A helyszínre tartott a katasztrófavédelmi műveleti szolgálata is. Az egységek oltják a lángokat. A sztráda érintett szakaszáról teljesen elterelik a forgalmat.

A Kőröshegyi viadukt

A Kőröshegyi völgyhíd viadukt az M7-es autópályán, Magyarország leghosszabb hídja. 2007. augusztus 8-án adták át a forgalomnak. A 2×2 sávos hídon 110 kilométer/órás sebességkorlátozás van érvényben, és nincsenek leállósávok sem.

1872 méter hosszú, legmagasabb pontja a terepszinttől 88 méter, szélessége 23,80 méter. Tizenhat pillére közül a legmagasabb 79,70 méter. A hatalmas pillérek külső hossza 13 méter, szélessége 5,5 méter, belsejük üreges. Két pillérbe liftet is építettek, ezekre a hídvizsgálatok miatt van szükség.

Kiemelt kép forrása: Facebook/Balesetinfó