Jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett miatt vett őrizetbe egy külföldi férfit a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Támogatást ígért

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya által folytatott nyomozás adatai szerint egy 60 éves szír állampolgár jól menő magyar vállalkozások vezetőit azzal csapta be, hogy cégfejlesztésre százmillió forintos nagyságrendű európai uniós támogatást ígért nekik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Pénzt kért

A pályázat megírásáért és menedzseléséért ötezer és tizenötezer euró közötti összegeket kért, amit a cégvezetők ki is fizettek neki. A hihetőség érdekében a külföldi férfi alaposan kidolgozta a csalás részleteit: többlépcsős, előminősítést is magában foglaló eljárást imitált, hivatalosnak tűnő, iktatószámmal és bélyegzővel ellátott dokumentumokat hamisított.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Súlyos milliók

A vizsgálat eddigi megállapításai szerint a szír állampolgár 2022 tavasza óta öt vállalkozót károsított így meg összesen 33 millió forinttal, számolt be róla a rendőrség.

Szigetszentmiklóson kapták el

A férfit 2023. augusztus 10-én Szigetszentmiklóson fogták el, majd jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, és őrizetbe vették a budapesti nyomozók.

Rajtaütöttek a zsaruk

Felfüggesztettje volt

A gyanúsított ellen korábban is folyt eljárás csalás miatt, jelenlegi cselekményét felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el, közölte a hatóság. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Videón az elfogás:

Ez is érdekelhet:

Erre nagyon figyeljen! Vadonatúj bankkártyás csalás terjed, már a rendőrség nevével is visszaélnek

Kiemelt kép: police.hu