Borzalmas dolgot művelt egy, már eleve büntetett előéletű férfi, aki rágyújtotta a házat a saját édesanyjára, valamint annak kiskorú unokájára. Az ügyben most a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a korábban meghozott ítélet súlyosítását kérte.

Elítélték

A Nyíregyházi Törvényszék korábban a férfit 14 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyújtogatott

Az ítélet szerint a férfi együtt élt édesanyjával és annak kiskorú unokájával egy szabolcsi településen. Többször előfordult, hogy a férfi a sértetteket azzal fenyegette, rájuk gyújtja a házat. 2022. április 17-én, este ittas állapotban ment haza és ismét fenyegetni kezdte hozzátartozóit, majd meggyújtott egy függönyt a házban. A füstszagot észlelve az unoka az utcára szaladt segítségért. A tüzet végül egy közelben lakó ismerős segítségével oltották el.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Bezárkóztak

Ezt követően az unoka és a nagymama a férfitól való félelmében bezárkózott az egyik szobába, aminek az ajtaját belülről egy vasrúddal kitámasztották. Eközben az ittas férfi meggyújtott egy konyhaajtóra terített plédet, az ablakon függönyként szolgáló textilt, valamint bútorokat, melyek lángra kaptak.

Ütötte az ajtót

Pár perc elteltével a hozzátartozóihoz próbált bejutni, ütötte az ajtót miközben a szobában lévőket szidta. A kiskorú gyermek a bántalmazástól való félelme miatt a szobaablakon keresztül kimenekült a házból.

Elmenekült az asszony

Az asszony pedig – a füstszag miatt – kinyitotta a szoba ajtaját, ami előtt ott állt a fia, kezében egy éles eszközzel. A férfi támadólag lépett fel az édesanyjával szemben, két ékzzel meg is lökte, az asszony pedig hanyatt esett. Ennek ellenére sikerült kimenekülni a házból.

Jöttek a tűzoltók

A tüzet az időközben helyszínre érkező tűzoltók oltották el. A halálos eredmény kialakulását csak a sértettek védekezése, menekülése és a kiérkező tűzoltók közbeavatkozása akadályozta meg. A vádlott az elsőfokú bíróság ítéletét tudomásul vette. Védője enyhítésért, míg az ügyészség a kiszabott büntetés lényeges súlyosítása érdekében fellebbezett.

Súlyosbítás

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a korábban már több ízben büntetett vádlott nem csupán erőszakos, de rendkívül gátlástalan személy, hiszen két közeli hozzátartozója életére tört. A fellebbviteli főügyészség indítványa szerint a társadalom védelme érdekében a büntetés célja csak szigorúbb, tettarányos fegyházbüntetéssel érhető el. Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt majd. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Tragédia Békésben: halálra gázoltak egy gyalogost

Kiemelt kép: Illusztráció