Továbbra is az intenzív osztályon ápolják azt az embert, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett a debreceni autóbalesetben február 4-én. A balesetben súlyosan megsérült egy hatéves kisfiú is.

Baleset Debrecenben

Tragikus baleset történt hétfőn a Faraktár utcán. Két személyautó a Faraktár utcáról a közelben lévő áruház felé közlekedett.  Információik szerint az egyik autós sávot akart váltani, ekkor történhetett az ütközés, aminek következtében mindkét jármű a buszmegálló utáni járdaszakaszra sodródott, ott több gyalogost is elgázolva. Az ütközést követően mindkét jármű a járdára hajtott, ahol 5 gyalogost gázolt el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Mentőhelikopter is érkezett

A helyszínre hat mentőegység, köztük rohamkocsi, illetve gyermekmentő-kocsi, valamint mentőhelikopter is érkezett. Egy nő életét hosszas újraélesztési kísérlet ellenére sem sikerült megmenteni, a mentőautóban meghalt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Órákra lezárták az utat

Forrás: DTV

Átvizsgálták az autókat

Papp-Kunkli Nóra, a vármegyei katasztrófavédelem szóvivője azt mondta, a tűzoltók átvizsgálták a járműveket, abból az egyik egy elektromos autó volt, azt hőkamerával is ellenőrizték, majd a tűzoltók a mentőszolgálattal közösen a sérülteket látták el.

Megszólalt a szemtanú

„Ennyi szirénázó járművet én még életemben nem láttam, nem hallottam. Nagy volt a pánik, a rendőrség pedig lezárta az útszakaszt. Hirtelen úgy éreztem magamat, mintha egy katasztrófafilm forgatásába csöppentem volna” – mondta az egyik szemtanú.

Intenzíven ápolnak egy sérültet

„A Debreceni Egyetem Klinikai Központjába a hétfői baleset helyszínéről két súlyos, életveszélyes sérültet szállítottak. A gyermek állapotáról a család kérésére nem adhatnak felvilágosítást, a felnőtt sérültet jelenleg is intenzív osztályon ápolják, állapota stabil” – írta közleményükben az egyetem.

Több rendőrautó is érkezett

Forrás: DTV

Többen kórházba kerültek

A Debreceni Egyetem Klinikai Központjába szállított három könnyű sérült közül ketten ambuláns ellátás után hétfőn elhagyhatták az intézményt, egy sérültet a traumatológiai osztályon ápolnak. A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják a rendőrök.

Egy 6 éves gyerek sérült

Úgy tudjuk, hogy az életveszélyben lévő sérült egy 44 éves nő, illetve egy 6 éves kisfiú életéért is küzdenek a debreceni klinikán. A balesetben érintett utcában található egy nagyobb élelmiszerüzlet, ezért a környéken az adott napszakban viszonylag nagy a gyalogosforgalom. A helyiek egyébként az ott levő járdát túl keskenynek találják, szerintük ez is hozzájárulhatott a balesethez. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás DTV