Pénzhamisítás bűntette miatt állítja bíróság elé a Kecskeméti Járási Ügyészség azt a férfit, aki a Kétfarkú Kutya Párt által készített Soros-pénzekkel fizette ki egy kiskunhalasai kocsmában az italait.

Kamu pénzekkel fizetett a pultnál

A büntetett előéletű férfi tavaly áprilisban egy kiskunhalasi sörözőben iszogatott az ismerőseivel. A férfi az általa rendelt italokat egy-egy hamis tíz- és húszezer forintos bankjeggyel fizette ki, amelyek hamisságáról már korábban is tudott. A kamu pénzekkel történő fizetést a pultos elfogadta, így az elkövető 30 ezer forintos kárt okozott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kampánycélra készültek

A kiskunhalasi férfi által átadott bankjegyeket a Kétfarkú Kutya Párt készítette kizárólag kampánycélra. – írta a 24.hu

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Már a tapintásból érezni lehetett

A bankjegyek tapintásukban is eltértek az eredeti bankjegytől, a főbb biztonsági elemeket sem tartalmazták.

A tízezres előoldalán Soros György volt

A legszembetűnőbb különbség pedig a bankjegyeken feltüntetett személyekben volt, hiszen a hamis húszezres előoldalán Jean-Claude Juncker, míg a hamis tízezres előoldalán Soros György szerepelt.

Ő sem hitte, hogy elfogadja a pultos

Az ügyész elmondta még, hogy a vádlott beismerte a bűnösségét és azt mondta, hogy úgy gondolta elsüti a kampánycélra készített pénzeket és a legnagyobb meglepetésére elfogadta a pultos.

A visszajárót is elitták

Elmondása szerint a visszajárót is elitta a sörözőben lévő ismerőseivel.

Egy év nyolc hónapot kértek a férfira

Az ügyészség egy év nyolc hónap felfüggesztettet és pénzbüntetést kért a pénzhamisítás bűntettével vádolt férfire.

Korábban megbüntették ezért a MKKP-t

Százezer forint pénzbüntetést szabtak ki Kovács Gergelyre, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökére a pénzutánzatra vonatkozó szabályok megszegése szabálysértés miatt.

A NAV is vizsgálódott

Az igazi pénzre hasonlító, de azokkal össze nem téveszthető bankók miatt a NAV vizsgálatot indított, amelynek során Kovácsot is meghallgatták.

Így nézett ki a Sorospénz-sorozat

Fotó: MKKP

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Magyar Kétfarkú Kutya Párt