Megdöbbent az az érdi család, amely egyszer csak arra lett figyelmes, hogy a mosogatószivacs alól egy skorpió mászik elő. A vadállatbefogót kellett kihívni, aki elhárította a veszélyt.

Erre nem számítottak

Nem mindennapi állattal találták szemben magukat egy érdi családi ház lakói. A skorpió a mosogatószivacs alatt bújt meg. Szerencsére azonnal érkezett a segítség Both Zoltán vadállatbefogó személyében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Éppen pihentek, amikor mozogni kezdett a mosogatószivacs

Megdöbbentő látvány fogadta saját otthonában azt az érdi családot, akik éppen otthonuk kényelmét élvezték, amikor egyszer csak arra lettek figyelmesek, hogy a mosogatószivacs alól kimászott egy skorpió. A ház lakói hirtelen nem is tudták mitévők legyenek, végül Both Zoltán volt az, aki befogta az állatot.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Külföldről hozhatták be

„Valószínűleg külföldi nyaralás során mászhatott be és bújtatott meg a bőröndben, majd így kerülhetett be az országba Ha nem bőröndben utazott be, akkor bármilyen csomagban benne lehetett, aminek a célállomása Magyarország.” – mondta a Borsnak Both Zoltán, aki azt is hozzátette, hogy ezek a fajok roppant túlélőek és akár egy évig is elélnek táplálék nélkül, tehát meg sem kottyan nekik pár hét utazás.

A szabadban elpusztulna

„Sosem tudjuk pontosan, hogy honnan érkezhetett az állat. Egy lakásban bujkálva természetesen túl éli a telet is. A szabadban egyértelmű hogy nem, ott hamar elpusztulna.” – magyarázta.

Sikeres volt a skorpiómentés

Szerencsére az ijedtségen kívül senkinek sem esett baja és most már a skorpió is biztonságban és hozzáértő kezekben van.

Legutóbb egy akciós eperben bújt meg

Az akciós eper mellé egy skorpiót is hazavitt az egyik Pesti úti üzletből egy nő. A rémült hölgy egy fővárosi kerület Facebook-csoportjában osztotta meg, mi történt vele.

Pohárral ejtette csapdába

Ahogy arról a Kékvillogó.hu is írt, a nő az első sokk után egy pohárral csapdába ejtette az állatot, majd próbált állatbefogót keríteni, hogy megszabadítsa hívatlan vendégtől. Nem sok sikerrel, ugyanis aki vállalkozott volna rá, az 18.000 forintot kért, amiért kimegy, így a világhálón kért segítséget.

Itt is az ismert vadállatbefogó segített

A posztot meglátta az ismert állatbefogó, a már említett Both Zoltán is, aki azt ígérte, hogy segít és elmegy a skorpióért.

Közepes méretű alfaj

„Az eprek közt megbújó állat egy heterometrus, egészen pontosan az óriás erdei skorpió egyik közepes méretű alfaja, mely elsősorban Délkelet-Ázsia szubtrópusi tájain honos. Hazája például Kína, Malajzia, Indonézia” – mondta a férfi a Promotions.hu oldalnak.

„Az emberre alapvetően nem mérgező”’

„Szúrása az emberre alapvetően nem mérgező, csak arra érzékenyeknél válthat ki allergiás reakciót a legfeljebb bőrirritációt okozó akciója. Halálos végkimenetel nem ismert” – tette hozzá.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Illusztráció/Pixabay